advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

IJsbaanstichting: 'Wilhelminaplein wordt winterplein mét ijsbaan'

Stichting IJsbaan Horst en horecaondernemers van het Wilhelminaplein in Horst willen een winterplein maken waar mensen kunnen schaatsen én drinken.

Winterterrassen om te eten en een drankje te doen en een ijsbaan waarover geschaatst kan worden. Het Wilhelminaplein moet deze winter een sfeervol geheel worden waar dit mogelijk is. Een ambitieus plan in coronatijd, maar stichting IJsbaan Horst gaat zich er de komende tijd voor inzetten. 

Coronaregels
Veiligheid met inachtneming van de coronaregels en toegankelijkheid van winkels lijken de grootste uitdagingen voor de stichting. En, wie gaat het betalen? "“De horeca zal haar eigen huisvesting bekostigen, maar als stichting IJsbaan Horst hebben wij niet de middelen om dit festijn zo groots op te zetten", aldus voorzitter Paul van Rengs op Facebook. Gehoopt wordt op sponsoren die een duit in het zakje willen doen. "Het is niet vanzelfsprekend dat die dit jaar weer een bijdrage kunnen doen. We zullen dus ook andere manieren moeten vinden om het geheel te bekostigen."

Winterterrassen
De stichting achter de ijsbaan wil aansluiten bij de winterterrassen die de horeca wil optuigen. Van Rengs noemt medio oktober als moment voor het realiseren van de winterterrassen. De ijsbaan zal daar later bij moeten aanhaken. De gemeente heeft laten weten dat Veiligheidsregio Limburg-Noord dit concept eerst zal moeten goedkeuren. 

Laat je reactie achter