Hovoc Heren 1 verliest van AVVA HS1

Het is Hovoc niet gelukt om afstand te nemen van de directe concurrent AVVA HS1, waardoor de strijd om plek 4 spannend blijft. Hovoc zakt naar de 6e plaats met 45 punten.

Libero Stijn Slots werd vervangen door veteraan Rogér Hoeijmakers, aangezien Stijn het komende halfjaar in het buitenland op stage is.

Beide partijen begonnen matjes aan de wedstrijd. De stand bleef vroeg in de set gelijk op gaan, maar Hovoc speelde bij lange na niet het spel dat ze de afgelopen wedstrijden hadden laten zien. Bij een stand van 13-14 sloeg AVVA het gat naar 13-17. Hovoc kwam nog terug tot 21-22 maar liet het vooral aanvallend afweten, met veel eigen fouten. Set 1 ging verloren met 21-25.

Set 2 kende hetzelfde verloop, daarentegen speelden beide partijen wel een stukje beter. In het midden van set 2 nam AVVA een voorsprong van 5 punten. Coach Pim Janssen probeerde verschillende time-outs en diverse wissels, maar niks mocht baten om het niveau aan de Horster kant omhoog te halen. Er werd nog knap teruggevochten in de slotfase van de set, maar toch trok AVVA aan het langste eind: 23-25 verlies.

In set 3 wist Hovoc de voorsprong te pakken, en dit vol te houden tot een stand van 16-13. Heren 1 was aanvallend duidelijk niet bij de les en maakte gedurende de hele wedstrijd teveel fouten. Ook waren de Horster mannen niet scherp genoeg aangezien de afspraken die voor de wedstrijd gemaakt waren, niet nagekomen werden. Thuisspelend AVVA kon hiervan profiteren en boog de derde set om in hun voordeel. 23-25 verlies.

De kopjes van Heren 1 gingen hangen, het enthousiasme werd minder. Toch was dit geen reden om niet te vechten voor het laatste puntje, voorafgaand aan de vierde set. Helaas vertaalde dit zich niet in beter spel. Al vroeg werd er tegen een achterstand aangekeken van 3-9. Hoe hard Hovoc ook probeerde te knokken, afgelopen zaterdag zat het er gewoon niet in. Ondanks dat Horst, net zoals de afgelopen 3 sets, in de slotfase zich een beetje wist terug te vechten in de set, deed AVVA was het moest doen en won ook de laatste set met 21-25.

Een zure nederlaag, die Heren 1 alleen aan zichzelf te wijten heeft. Helaas wist Hovoc geen afstand te nemen van de concurrent, waardoor de strijd om plek 4 spannend blijft. Hovoc zakt naar de 6e plaats met 45 punten, op gelijke hoogte met plek 5, VC Landgraaf, terwijl AVVA naar de 4e plaats klimt, met 47 punten en één wedstrijd meer.

Laat je reactie achter

Recycletest verder uitgebreidt in Horst aan de Maas
Evenementen kunnen bekers gratis laten recyclen

Organisatoren van vergunningsplichtige evenementen in de gemeente Horst aan de Maas kunnen in 2024 kosteloos hun gebruikte drinkbekers laten recyclen. Verstappen breidt daarmee de recycletest verder uit.

In de Spotcast: The Hedge

In deze nieuwe podcast gaat host Stan Seuren terug naar zijn roots en gaat in gesprek met The Hedge. Deze band is begonnen in 2012 en heeft een liefde voor rauwe, pure rock en artiesten als Led Zeppelin, Pearl Jam en Kings of Leon. Luister hier naar hun verhaal.

Herdenkingsdienst Horst 4 mei live te zien bij Omroep Horst aan de Maas

Elk jaar staat 4 mei in het teken van de dodenherdenking. Ook dit jaar is de herdenkingsdienst van Horst in 't Gasthoês live te volgen via radio en TV bij Omroep Horst aan de Maas.

Vijfde editie van Petranpad Ultra Trail

Voor de vijfde keer vindt komend weekend de Petranpad Ultra Trail plaats, een evenement dat deelnemers uitdaagt om het Petranpad in een wedstrijdvorm af te leggen. Deze variant wijkt af van de originele route zoals gecreëerd door Stichting Landschap Horst aan de Maas en biedt verschillende afstanden voor deelnemers.

Langer Thuis Markt voor ouderen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de wens van veel ouderen. Daarom organiseren De Zorggroep, Proteion, Het Groene Kruis en KBO Horst een markt genaamd de Langer Thuis Markt die plaats vindt op 8 juni. Hier zijn diverse organisaties aanwezig die kunnen bijdragen aan het woongemak van ouderen.

Water op de snelweg: file op A73

Door water op de A73 staat er tussen knooppunt Tiglia en Horst aan de Maas een file. Ook ter hoogte van Grubbenvorst zijn er problemen.