Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Horsternaar aan kop in National Geographic-fotowedstrijd

De foto van een beeldvullende flamingo van Chris Coenders is in de finale beland van een National Geographic-fotowedstrijd. De foto is één van de vijftien finalisten in de categorie dier en dat was goed nieuws voor de fotograaf uit Horst.

Wedstrijd
Hobbyfotograaf Chris Coenders uit Horst pakte in 2004 de camera op nadat hij werd geïnspireerd door een vriend. Het bleek op zijn lijf te zijn geschreven en begon vanaf dat moment natuur en dier vast te leggen.
Oog in oog met een flamingo  wist hij op een dag dat hij raak had geschoten. Hij besloot de foto in te zenden naar National Geographic. Met succes dus, want de foto is uit duizenden inzending nog bij de laatste vijftien en heeft de finale gehaald in de National Geographic-fotowedstrijd in de categorie dier.


Magazine

National Geographic wordt twaalf keer per jaar uitgegeven en is vermaard om zijn vele artikelen over de meest uitgesproken werelddelen en expedities die worden gepubliceerd. Vaak zijn de foto's voorbeelden van fotojournalistiek van de bovenste plank. Voor Coenders dus een hele eer want zijn befaamde flamingo maakte hij gewoon in de dierentuin van Overloon.

Nominatie
Wat zijn genomineerde foto zo bijzonder maakt is vooral de kadrering en het nodigt de toeschouwer dan ook uit om er wat langer naar te kijken. Coenders hoopt dat hij de juryprijs wint, de prijs is een mobiele telefoon en een jaarabonnement op het magazine. "Maar wat mij helemaal fantastisch lijkt is om mijn foto in het magazine geplaatst te zien worden", aldus de fotograaf.

Op 17 November wordt de winnaar bekendgemaakt.
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst