advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horster politiek wacht landelijke vervolgstappen vuurwerk af

De Horster politiek wacht af welke vervolgstappen er landelijk genomen worden omtrent de vuurwerkdiscussie. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Horst aan de Maas langs de raadsfracties.

PvdA-fractievoorzitter Richard van der Weegen is van mening dat er op het gebied van vuurwerk echt iets moet gebeuren: "Het is een maatschappelijk probleem geworden. Het zorgt voor letsel en overlast. Mogelijk komt er een algeheel verbod op vuurwerk. Wat ons betreft moet de aanpak landelijk geregeld worden." Bram Hendrix van Essentie is het met hem eens. "Ik denk dat er een goede strakke lijn moet komen vanuit de landelijke overheid. Een helder beleid, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Dat ook de vuurwerkbranche en de hulpdiensten weten waar ze op moeten handhaven. Daar hebben we gewoon behoefte aan", aldus Hendrix.

Standpunt burgemeester
Het CDA heeft nog niet over het onderwerp gesproken. Peter Elbers van de VVD zegt niet voor een verbod te zijn. Hij pleit voor vuurrwerkvrije zones en het aanpakken van illegaal vuurwerk. Volgens Elbers verpest een kleine groep het voor de rest. De SP en DD66-GroenLinks waren vrijdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat burgemeester Palmen met meerdere burgemeesters uit Limburg overleg heeft gevoerd. Gezamenlijk hebben zij besloten om op dit moment nog geen standpunt in te nemen.

Bekijk hier een uitgebreide reportage over de vuurwerkdiscussie met de standpunten van de mensen op straat en de lokale politieke partijen:

Laat je reactie achter