advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

‘Hopen dat iedereen aan het sporten kan blijven’

Publiek is sinds dinsdag niet welkom bij sportwedstrijden en -trainingen. Dit is een van de maatregelen die volgens het kabinet nodig is om het opgelaaide coronavirus een halt toe te roepen.

Een flinke klap weer voor veel verenigingen, maar in Horst vinden ze het vooral belangrijk dat er wel nog gesport kan worden. “Het is even schrikken, maar daarna aanpakken en doorgaan. Vooral om te hopen dat iedereen aan het sporten kan blijven. Ik denk dat dat het belangrijkste is in deze tijd”, zegt voorzitter van Hockey Club Horst Tarita Kleuskens-Kleeven.

Testcase
Bij HC Horst en voetbalclub RKsv Wittenhorst zijn ze klaar voor het weekend. De nieuwe maatregelen zijn gecommuniceerd aan de leden en bij alle ingangen hangen posters van de gemeente. Dit weekend is de eerste echte testcase voor clubs om te zien hoe de maatregelen worden opgevolgd.

Handhaving
Bij de Horster hockeyclub is er controle aan de poort en lopen er eigen handhavers rond op het het sportpark. Bij voetbalclub RKsv Wittenhorst gaat dat anders. “Op het moment dat we zien dat er toch iets niet volgens de richtlijnen gebeurd, dan zullen mensen daarop aangesproken worden. Het strikte handhaven is niet direct onze eerste verantwoordelijkheid”, zegt voorzitter Ron van den Bekerom.

Uitzonderingen
Er zijn ook uitzonderingen. Ouders die minderjarige sporters naar een uitwedstrijd rijden, mogen wel blijven kijken. Problemen en discussie hierover verwachten ze niet bij de Horster clubs. “Voor onze eigen teams geldt dat er een maximum aantal chauffeurs per team zijn, anders krijg je straks twaalf chauffeurs per team omdat ze allemaal toch stiekem willen kijken”, zegt Van den Bekerom.

Handhavers van de gemeente gaan vanaf komend weekend niet extra controleren of mensen bij sportverenigingen zich aan de coronamaatregelen houden. Deze plekken werden al meegenomen in de reguliere routes. Dat laat een woordvoerder weten.

Laat je reactie achter