advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Pindieven zich van geen kwaad bewust

Afgelopen zomer werd een drietal jonge Roemenen op heterdaad betrapt bij het beroven van hoogbejaarden die wilden pinnen bij een pinautomaat. De verdachten groeiden volgens hun advocaat op in omgeving waar dit heel normaal was.

De verdachten, van Roma-afkomst, waren met name in Limburg actief en hebben onder andere hun slag geslagen in Grubbenvorst, Lottum en Horst. Hun werkwijze: zodra iemand het pasje en pincode had ingevoerd, werd diegene opzij geduwd en tikten de dieven een bedrag in van doorgaans 800 euro en gingen er dan met de buit vandoor.

Gewelddadige overtredingen
De drie rovers kunnen in maart flinke strafeisen verwachten als de zaak voor de rechter komt. Het OM liet in de rechtbank weten dat de tientallen berovingen dan ook als gewelddadig worden gezien, ondanks dat er geen klappen zijn uitgedeeld. Volgens de advocaat van een van de overvallers komt zijn cliënt uit een milieu waarin stelen bij de opvoeding hoort. Raadsman P. Popescu laat weten dat zijn cliënt al op zijn twaalfde is veroordeeld voor vergelijkbare delicten. In die zaak werden volgens hem familieleden veroordeeld voor uitbuiting van zijn cliënt, omdat zij hem aanmoedigden om criminele activiteiten voor hen uit te voeren.

Normen en waarden
Volgens de advocaat is het van groot belang dat er een expert wordt ingeschakeld die gaat kijken hoe je de gewetensontwikkeling, die verdachte heeft gemist in zijn opgroeien, toch kan stimuleren. Hierdoor zou de verdachte volgens de raadsman na zijn straf meer kans op een goede toekomst hebben.

Het OM laat aan Omroep Horst aan de maas weten op dit moment niet op de lopende zaak in te gaan.

Laat je reactie achter