advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Herkansing voor inwonersavond toekomst veehouderij

Begin volgende maand staat er opnieuw een inwonersavond over de toekomst van de veehouderij in Horst aan de Maas gepland.

Een eerdere bijeenkomst in september ging niet niet door vanwege te weinig aanmeldingen.

Veranderproces
De gemeenteraad had tijdens de themabijeenkomst in mei vorig jaar aangegeven dat de visie veehouderij breed gedragen moet worden. Het landelijk gebied zit midden in een veranderproces. Kringlooplandbouw, terugdringen van emissies, steeds hogere kwaliteit en meer diversiteit in producten zijn nodig om als sector toekomstbestendig te kunnen blijven en om maatschappelijk weer gewaardeerd te worden.

Herkansing
Eind september werd de bijeenkomst over de toekomst van de veehouderij afgelast omdat er volgens de gemeente onvoldoende aanmeldingen waren binnengekomen om een goede avond te kunnen organiseren. “Omdat daarmee niet alle belangen voldoende zijn vertegenwoordigd, is besloten dat deze avond niet doorgaat”, zei de gemeente vorig jaar.

Interactief
De nieuwe bijeenkomst vindt plaats op 12 februari in het Campusgebouw Villa Flora in Venlo. Het wordt een interactieve avond, daarom vraagt de gemeente deelnemers een smartphone of tablet mee te nemen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het mailadres: toekomstveehouderij@horstaandemaas.nl.

Laat je reactie achter