Hegelsom wint ook tweede derby op eigen bodem

Op deze bewolkte zondagmiddag traden de mannen van Ron Spruit aan tegen Melderslo. Op het druk bezochte sportpark Wienus werd er iets na 14.30 uur afgetrapt.

In de openingsfase had Hegelsom het betere van het spel, maar was de eerste echte kans voor de bezoekers. Hierdoor kwam Melderslo weer wat meer in de wedstrijd. Na zo’n 10 minuten spelen zorgde Hegelsom voor gevaar voor het doel van Dick van de Lisdonk na een scrimmage werd de bal in het eigen doel gewerkt. De grensrechter had echter al geconstateerd dat één van de spelers van Hegelsom buitenspel had gestaan en zo werd het doelpunt nog afgekeurd. Hierna ging het gelijk op totdat Melderslo rond de 30e minuut een corner kreeg en hier gevaarlijk mee kon worden. Het schot werd aangeraakt en vloog over. Zo’n 5 minuten later kreeg Teun Vullings de eerste gele kaart van de wedstrijd.

Vlak voor rust volgde ook gele kaart nummer twee en even later kreeg Hegelsom een gevaarlijke corner. Bij het wegwerken van deze corner viel de bal voor de voeten van Niek van der Sterren, maar zijn inzet werd gekeerd door Van de Lisdonk. Zo gingen de teams met 0-0 de rust in.

Gele kaarten
Na de rust werden de paraplu’s tevoorschijn gehaald door de supporters en ook de scheids haalde snel na de rust weer een gele kaart tevoorschijn. Deze keer voor Bart Verheijen.

Marc van Rens ontving hierna de bal aan de rechterkant en wist met een afgemeten voorzet de bal bij Denny Bongers op het hoofd te leggen en die kopte de bal in de verre hoek. In de loop van de tweede helft ging het nog altijd gelijk op en had de scheids het nog druk met het uitdelen van gele kaarten. Er bleken uiteindelijk zeven gele kaarten nodig voordat de wedstrijd ten einde was. Met nog een kwartier te gaan wist Hegelsom de bal niet weg te werken en door een glijpartij in de 16 kon Melderslo plotseling gevaarlijk worden voor het doel van Sjors Witt, maar de bezoekers deden hier te weinig mee. 10 minuten later was het opnieuw Denny Bongers die doorbrak op links en de wedstrijd kon beslissen, maar zijn poging raakte de lat. Zo bleef het bij 1-0.

Na de eerdere 1-0 overwinning tegen Sparta ’18 was ook de tweede derby van het seizoen gewonnen door de rood-witten van Ron Spruit. Volgende week wacht er weer een zware wedstrijd tegen SC Irene in Tegelen.