SV United

Hattrickheld Van de Pasch bezorgt SV United zege op Germania

SV United heeft zondagmiddag drie punten weten te pakken op bezoek bij Germania. In Groesbeek trok de ploeg van trainer Fenne Smits aan het langste eind in een uiterst matig duel. Rik van de Pasch was de grote man aan de zijde van United en bezorgde zijn ploeg met drie doelpunten hoogstpersoonlijk de overwinning: 2-3.

De ploeg uit Meerlo en Wanssum was op sportpark Noord al snel gevaarlijk via Burak Tastan, die zijn goede schot door de doelman van Germania uit de verre hoek getikt zag worden. Na die kans voor United was het vooral de thuisploeg die gevaarlijk was en de nodige kansen creëerden. United kwam er zelf nauwelijks meer uit en mocht blij zijn dat het zonder tegendoelpunt de rust haalde. Germania dacht namelijk op voorsprong te komen, maar zag de openingstreffer vanwege buitenspel geannuleerd worden. Zodoende werd er in een rommelige eerste helft niet gescoord.

Drie doelpunten in vijf minuten
Na de onderbreking vielen de doelpunten wél als rijpe appelen van de boom. In de 56ste minuut kwam United op voorsprong na een goede aanval. Invaller Indy Phillips kopte een lange bal van Simon ter Braak knap door op Bram Lookman, die de achterlijn haalde en de bal perfect voorgaf. Van de Pasch stond in de zestien klaar om die voorzet op fraaie wijze binnen te werken.

United kon echter niet lang genieten van die voorsprong, want binnen vijf minuten kwam klungelig op achterstand. Een mislukte korte corner van United leidde een counter van Germania in, wat resulteerde in een vrije trap op een gevaarlijke positie. Uit die vrije trap werd de bal vervolgens vakkundig voorbij United-doelman Bas Rademacher geschoten: 1-1.

Na die gelijkmaker was United de weg even kwijt en gaf het een minuut later nog een doelpunt weg. Een speler van Germania kon op de rand van de zestien vrij uithalen en zette de thuisploeg met een droge schuiver via de binnenkant van de paal op voorsprong.

Van de Pasch buigt achterstand om
United gaf de voorsprong zo eigenlijk zelf weg, maar herstelde zich in het laatste halfuur. De bezoekers drongen aan en werden gevaarlijk via Tastan en Phillips. Laatstgenoemde slaagde er ook in om te scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege hinderlijk buitenspel van Sven Lensen. Een minuut later was het echter alsnog raak voor United. Van de Pasch kreeg de bal zomaar voor zijn voeten na een blunder van de doelman van Germania en kon United vervolgens eenvoudig op gelijke hoogte schieten. Daarmee bezorgde de aanvaller zijn ploeg een verdiend punt, maar in de absolute slotfase deed hij er nog een schepje bovenop. Met zijn derde doelpunt van de middag bepaalde Van de Pasch de eindstand op 2-3 en bracht hij United in extase.

Knappe positie op ranglijst

Door de overwinning in Groesbeek klimt United op de ranglijst en staat het momenteel op een knappe zevende plaats in de derde klasse D. De ploeg van trainer Smits staat na acht wedstrijden op tien punten. Daarmee staat het in punten tevens gelijk met Vitesse’08, de huidige nummer zes van de ranglijst. Volgens het programma is de puntloze hekkensluiter Hapse Boys op zondag 5 december de volgende tegenstander van United, maar door de maatregelen rond het coronavirus is het nog maar de vraag of die wedstrijd doorgaat.

Laat je reactie achter

Linda Gommans rent met een pleister op haar mond

Tijdens het rundje om het hundje, afgelopen weekend in het Horster centrum, viel Linda Gommans uit Horst op door met een felroze pleister op haar mond de 10 kilometer te hardlopen. "Je wordt veel minder moe en kunt beter ontspannen onderweg."

Drukke avondspits verwacht door begin meivakantie

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits.

14.000 euro voor GedraagOw en Mijn Masker Af tijdens Amuse

Amuse 2024 is een groot succes. Het evenement heeft in totaal 14.000 euro opgehaald en dit bedrag gaat naar GedraagOw en Mijn Masker Af.

Rijk steunt woningbouwproject in Sevenum: 264 woningen erbij

Het ministerie van Binnenlandse Zaken investeert in een woningbouwproject in Sevenum. Hierdoor kunnen er 264 woningen bijgebouwd worden.

Persoon aangehouden met drugs in bloed

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een persoon aangehouden. Deze persoon had drugs in het bloed.

Jan Duijf uit Horst wint tweede plaats Raadselige Roos

Jan Duijf uit Horst heeft de tweede plaats behaald tijdens Raadselige Roos van Literair Café Venray. Dat vond zondag 21 april plaats.