advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Grubbenvorster pluimveebedrijf 'Liegebeest 2020'

Pluimveebedrijf Kloeke Kip is door dierenrechtenorganisatie Wakker Dier bestempeld als Liegebeest van het jaar. Volgens Wakker Dier heeft Kloeke Kip weinig op met dierenwelzijn, zoals het bedrijf beweert.

De dierenrechtenorganisatie houdt jaarlijks de Liegebeest-verkiezing voor bedrijven om misleiding en leugenachtige uitspraken over dierenwelzijn te onthullen. Mensen kunnen daarin stemmen op bedrijven die zich hieraan schuldig maken. Dit jaar is de twijfelachtige eer voor de Grubbenvorster pluimveehouder.

Gigastal
Kloeke Kip spreekt volgens Wakker Dier over 'eerlijke kip', 'stressvrij' en 'een focus op het welzijn van het dier'. De dierenrechtenclub doet dit af als 'klinkklare onzin'. "Kloeke Kip wil doorgroeien naar een gigastal van één miljoen plofkippen. Dat heeft helemaal niets met dierenwelzijn te maken", aldus Wakker Dier in een persbericht.

Afstand
Kloeke Kip nam eerder in een statement afstand van de verkiezing. "Kloeke Kip is open en transparant en zal eenieder die informatie vraagt laten zien hoe de integraal duurzame keten en meest duurzame stal ter wereld werkt. We geven altijd antwoord op vragen en zijn ervan overtuigd dat we écht duurzaam zijn', aldus het bedrijf uit Grubbenvorst.

Laat je reactie achter