advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Grootschalig onderzoek naar politie Horst-Peel en Maas

De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zijn een grootschalig strafrechtelijk onderzoek gestart naar de politie Horst-Peel en Maas.

Op dit moment worden meer dan 100 politiemensen en oud-politiemensen ondervraagd. De vragen die zij gesteld krijgen gaan vooral over de bedrijfscultuur binnen het basisteam. In het afgelopen half jaar zijn acht politiemensen van Horst-Peel en Maas geschorst vanwege plichtsverzuim en mogelijk onprofessioneel gedrag.

Strafbare feiten
De Rijksrecherche voerde afgelopen zomer al een oriënterend onderzoek uit. Daaruit zou volgens het Openbaar Ministerie blijken dat er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd, die nu de aanleiding voor dit onderzoek vormen.

"In deze grote groep zitten ook leidinggevenden. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen heeft de leiding van de Eenheid Limburg verzocht om de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van dit interne onderzoek landelijk neer te leggen. De Rijksrecherche onderzoekt of er door de betrokken medewerkers strafrechtelijke feiten gepleegd zijn", aldus een woordvoerder van de politie.

Laat je reactie achter