advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente breidt peuteronderwijs uit

Om alle kinderen optimale en gelijke kansen in hun ontwikkeling te bieden versterkt de gemeente het peuteronderwijs.

Zo wordt de eigen bijdrage voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand verlaagd. Daarnaast gaan alle kinderen vanaf nu vier uur per dagdeel naar de peuterspeelzaal. Dat was drie en een half uur.

Steviger fundament
De wethouder wil hiermee het fundament nog steviger maken. “Het geboden programma is echt effectief als een kind er zestien uur per week gebruik van maakt. Dat willen we voor alle kinderen mogelijk maken. Daarom houdt de gemeente de  eigen bijdrage zo laag mogelijk”, zegt wethouder Thijs Kuipers.

Voor- en vroegschoolse educatie
Horst aan de Maas kent al jaren het PeuterPlusProgramma, voor alle 2 en 3-jarigen. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling krijgen extra aandacht in de vorm van voor- en vroegschoolse educatie. Dit gebeurt zowel binnen het PeuterPlusProgramma als in de reguliere kinderopvang. Hiermee lopen de kinderen een groot deel van de achterstand in, voordat ze starten op de basisschool.

Achterstanden
In het PeuterPlusProgramma wordt de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs bevorderdPeuters leren samen spelen en rekening houden met andere kinderen. Ze leren de taal beter begrijpen en spreken, praten in een groep en vragen stellen. Ook worden vaak in een vroeg stadium mogelijke achterstanden in de ontwikkeling van het kind gesignaleerd.

Laat je reactie achter