advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Geen versoepelingen voor sportscholen: 'Snappen het niet'

Het nieuws dat de onder andere de sportscholen 11 mei toch niet open kunnen, slaat bij sportschoolhouders in als een bom. "We snappen het niet meer", zegt Patrick Bierens van Anco Lifestyle Centre uit Horst.

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op IC's nu nog te hoog.

Frustratie
Bierens heeft moeite met het besluit. Hij heeft al veel mede-sportschoolhouders gesproken die zijn frustratie delen. "We hebben het gevoel dat niet naar ons geluisterd wordt. In winkels loopt iedereen kris kras door elkaar heen. In de sportschool kunnen we goed afstand houden", laat de Horster sportschoolhouder aan 1Limburg weten.

Geen vertrouwen
In februari overhandigde Bierens een noodkreet aan staatssecretaris Knops namens de sportscholen. Hij kijkt er teleurgesteld op terug: "De politiek vertelt telkens dat ze ‘het gaan bespreken en laten meewegen’, maar beslissen vervolgens om toch niks te doen. Het vertrouwen is weg."

Laat je reactie achter