advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Ex-coronapatiënten doen verhaal: 'Geluk gehad'

Hoe is het om besmet te raken met het coronavirus en wat voor gevolgen heeft dit voor je dagelijks leven? Jo Wijnen uit Melderslo en Sonja van Giersbergen uit Horst kregen dit voorjaar allebei Corona.

"Rond half maart ben ik ziek geworden. Het begon met hoesten en vermoeidheid. Ook had ik nergens zin in. Een aantal dagen later had ik 39,6 graden koorts", licht Wijnen toe. Van Giersbergen liet zich aan het begin van de coronacrisis testen, omdat ze last had van hoesten. De testuitslag bleek negatief, geen Corona. Van Giersbergen: "In mei kreeg ik ineens hele erge hoofdpijn en was ik behoorlijk moe. Toen heb ik me nogmaals laten testen en tot mijn eigen verbazing werd ik positief getest op het virus."

Naslepende hoofdpijn
Wijnen is er inmiddels weer bovenop. Van Giersbergen heeft nog last van een naslepende hoofdpijn. Beiden hoefden niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. Ze konden thuis uitzieken. Wijnen: "Maar als je dan van mensen in je omgeving hoort dat bekenden van hen zijn overleden realiseer ik me wel dat ik geluk heb gehad."

'Houd afstand'
De twee Horster ex-coronapatiënten kijken met veel emotie naar de beelden van mensen die de coronamaatregelen niet meer zo nauw nemen. Van Giersbergen: "Jongeren worden meestal niet zo ziek. Maar wat gebeurt er met hun ouders of grootouders als ze daar mee in aanraking komen? Ik snap dat zij zich dat soms niet realiseren, maar het virus veroorzaakt doden. Dus houd die afstand en blijf thuis bij klachten." Wijnen vult aan: "Mensen moeten er veel beter rekening mee houden. Je kunt echt heel ziek worden."

Laat je reactie achter