advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Etherzender in Wanssum uit: hoe kan ik Omroep Horst aan de Maas nog ontvangen?

De etherzender van Omroep Horst aan de Maas in Wanssum is vrijdagochtend uitgeschakeld. Luisteraars die de radioprogramma's van de omroep via 105.6 FM luisterden, kunnen de omroep wel blijven volgen.

Het Agentschap Telecom, voorheen de Radiocontroledienst, heeft de omroep aan het begin van deze week laten weten dat de etherzender in Wanssum binnen enkele dagen uitgeschakeld moest worden. Reden was de plaatsing van de mast: die stond op grondgebied van de huidige gemeente Venray. En dat is niet toegestaan.

Radio-TV-Nederland

Alternatieven voor ontvangst
Betekent dit dat de luisteraars in de regio Wanssum verstoken blijven van de radioprogramma's? Nee, er zijn een paar alternatieven.

Eén van de opties is het internet: via de radiostream van de omroep blijven de programma's te volgen: waar dan ook ter wereld. Zolang u maar een internetverbinding heeft. Ook op uw Sonos-toestel of soortgelijke apparatuur kunt u de programma's via het internet beluisteren.

Digitaal via Ziggo of de glasvezel-providers
Als u een abonnement heeft bij kabelprovider Ziggo is de zender te volgen op kanaal 1917 op digitale radio en via uw TV op kanaal 42.

De glasvezelproviders hebben hun eigen kanalen. Heeft u een abonnement bij KPN dient u kanaal 1067 of TV-kanaal 1485 te kiezen. Bij Telfort en Ons Brabantnet is dit op 3053 of op TV via kanaal 2054

Zendmast in Meerlo
Omroep Horst aan de Maas wil de etherzender op deze frequentie weer inschakelen maar moet dit doen vanaf een nieuwe plek (aan de rand) van Meerlo. De omroep is naarstig op zoek naar een alternatieve locatie om een antennemast te kunnen plaatsen. 

Laat je reactie achter