advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Eerste week mondkapjesplicht op gangen in Dendron College achter de rug: 'Die dingen stinken'

Twee weken terug besloot het Dendron College in Horst nog dat er geen mondkapjes gedragen hoeven te worden. Op dat besluit is de school al binnen een week teruggekomen. Sinds Afgelopen maandag geldt er op de gangen een mondkapjesplicht. "Wij vinden het niet prettig om te dragen", zeggen leerlingen.

"De beslissing om mondkapjes te verplichten in de school, is gemaakt met de wijsheid van nu", aldus teamleider Fried Hanraets. "Of het effectief is moet nog gaan blijken."

Comfortabel
De leerlingen werken er volgens Hanraets goed aan mee. "Ondanks dat niet iedereen er comfortabel mee lijkt te zijn, doen we er als school alles aan om een veilige omgeving te waarborgen", zegt hij. Het Dendron College is blij dat de lokalen weer vol met leerlingen en leerkrachten zitten. "Het is wel gek dat we de mondpapjes in de klaslokalen en in de aula gewoon af mogen doen, lijkt mij dat je dan alsnog het virus kan verspreiden", laat een leerling aan Omroep Horst aan de Maas weten. "Het is vervelend met ademen en het stinkt", zeggen andere leerlingen.

Brief
Volgens Hanraets heeft de school in een brief aan leerlingen en ouders aangegeven dat ze de eerste schoolweek gemerkt hebben, dat het moeilijk is om de minimale afstand te kunnen handhaven tussen leerlingen en medewerkers. 

Laat je reactie achter