Banner-TOP Novitas

advertentie

Museum de Kantfabriek presenteert dubbelexpositie

Museum de kantfabriek heeft vanaf 19 januari tot en met 15 maart een dubbelexpositie: Mop-Up 3 en Innovatieve Mode en Slim Textiel.
De voormalige kantfabriek waar vanaf het jaar 1928 tot eind 2006 machinale kloskant is vervaardigd biedt sinds 2009 als museum een podium voor ontwikkelingen op textielgebied met de nadruk op ambacht.
"Er is nog veel animo voor ambacht en dat willen wij als museum uitdragen"

Tinneke Geurts

Belangrijk onderdeel
Volgens Tineke Geurts is het tonen van afstudeerwerk van mode- en textielstudenten van Nederlandse kunstacademies een belangrijk onderdeel van het museum. “Maar ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven en Sint Lucas Boxtel, zijn producten die we graag tentoonstellen met het oog op ontwikkeling binnen de mode en textielindustrie", zegt Geurts.

Volledig operationeel
De kantfabriek moest de productie stilleggen toen de afnemers naar de lagelonenlanden vertrokken, maar in het museum staat nog een gedeelte van de kantfabriek opgesteld en is ook nog volledig operationeel. De bezoekersaantallen worden per jaar geschat én begroot op zo’n 8 duizend bezoekers. "Die komen uit heel Nederland en is afhankelijk van de programmering", zegt het hoofd van de afdeling expositie. "In 2018 hadden we een expositie met textiel uit Rusland geprogrammeerd en daar kwamen dan weer dan 11 duizend bezoekers op af".
advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM