advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Dit zijn de lokale carnavalstrends van 2020

Wie nog een vasteloavendskloffie zoekt, bestelt dat online of gaat ouderwets langs bij een van de carnavalszaken in de buurt. Daar zien ze dat twee- en driedelige pakken en schmink populair zijn.

De ergste drukte heeft Timmermans Carnaval al achter de rug. Het was afgelopen weekend traditiegetrouw topdrukte bij de grootste carnavalswinkel van Horst. Toch lopen er deze maandag veel mensen rond die hun pakje, of een deel daarvan, nog moeten halen. 

Trends
"De twee- en driedelige pakken in felle kleuren zijn toch wel de trends van dit jaar", zegt medewerker Geert Vullings. "Bij de dames zie je dat losse jassen en petticoats populair zijn." Even verderop bij de kinderkleding wijst Vullings een ninjapak aan. "Met een zwaardje erbij. Dat is echt een topper dit jaar."

Schmink
Om goed voor de dag te komen is een mooi pak onmisbaar, daarmee ben je er nog niet. Schmink is dit jaar minstens net zo belangrijk, zegt collega Petra Vanmaris. "Bij een compleet pakje hoort naast een pruik natuurlijk ook schmink." De hype van dit moment zijn volgens Vanmaris de zogenaamde junkieglitters. "Doordat er heel veel kleurtjes in zitten, krijg je een heel mooi effect."

Laat je reactie achter