advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Deelauto's voor Horst aan de Maas en Peel en Maas

De gemeentes Horst aan de Maas en Peel en Maas doen mee aan een landelijk project om in 2021 ongeveer 100.000 deelauto's op de weg te hebben. Zij hebben daarover met nog 18 plattelandsgemeenten en minister Stientje van Veldhoven (Milieu) een akkoord gesloten.

Zowel organisaties, bedrijven als huishoudens kunnen auto's ter beschikking stellen om te delen met anderen. "In steden zijn al veel deelauto's, maar het is juist ook een oplossing voor regio's waar afstanden langer zijn", zegt de bewindsvrouw.

Autodelers
Volgens 1Limburg zijn er in 2019 er zo'n 115.000 autodelers bijgekomen ten opzichte van 2018. Dit jaar maken zo'n 515.000 mensen gebruik van een deelauto. Dat aantal moet exponentieel groeien de komende jaren: zo'n 700.000 autodelers gaan gebruik maken van de deelautos die er in de plattelandsgemeenten bijkomen, schat het kabinet.

Minder uitstoot
In oktober 2018 bleek nog uit onderzoek dat Limburgse gemeenten geen heil zien in het fenomeen deelauto..

Volgens onderzoek van de stichting Natuur & Milieu staat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil. Autodelen zorgt niet alleen voor 8 tot 13 procent minder uitstoot van koolstofdioxide (CO2), ook verlaagt het de parkeerdruk, aldus Van Veldhoven.

Laat je reactie achter