advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Ciara spaart Horst aan de Maas maar kerk Kronenberg komt goed weg

De schade die storm Ciara heeft achtergelaten in Horst aan de Maas, lijkt vooralsnog mee te vallen. Toch had het in Kronenberg, waar een grote boom bij de kerk omviel, ook anders af kunnen lopen.

De boom die jarenlang tussen de Kronenbergse kerk en de voormalige pastoorswoning stond, is niet meer. Hoewel storm Ciara Horst aan de Maas relatief gezien heeft gespaard, moest de boom er aan geloven. 

Geluk
"Het is een geluk geweest dat het 's nachts is gebeurd", zegt Piet Philipsen. Hij is koster en woont tegenover de kerk. Philipsen zag maandagochtend dat de boom rakelings langs de naastgelegen kerk en pastorie was gevallen.  Basisschool de Kroevert ligt er pal tegenover. "Overdag spelen hier kinderen."

Incidenten
Het aantal incidenten in Horst aan de Maas door de storm bleef overigens beperkt. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord kreeg de meldkamer tijdens de piek van de storm zo’n vijf meldingen van omgevallen bomen op wegen of losgewaaide dakpannen. De gemeente, die uitrukt voor situaties waarbij geen acuut gevaar is, kreeg minder dan tien meldingen.

"Ik denk dat de mensen bewust binnen zijn gebleven", zegt Geert Mooren. Hij is lid van de gemeenteploeg die zondag en maandag de omgevallen bomen opruimde. "Het is minder erg dan we van tevoren hadden gedacht."

Laat je reactie achter