advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Celstraf voor automobilist die fietsster doodreed in America

De 29-jarige automobilist die in juli 2019 in America een fietsster (82) doodreed, is veroordeeld tot een celstraf van één jaar.

Ook mag hij voor de duur van zeven jaar geen motorrijtuig besturen. Dat heeft de rechtbank in Roermond besloten.

Lichtmast
Op 11 juli 2019 raakte de bestuurder met zijn auto van de weg op de Zwarte Plakweg. Hij knalde op een lichtmast, die door de klap omviel. Vervolgens werd een fietsend echtpaar door de auto en lichtmast geraakt. Een 82-jarige vrouw overleefde dat niet. Haar man raakte zwaargewond.

Alcohol
De automobilist had op het moment van de aanrijding vijf keer zoveel alcohol in zijn bloed als is toegestaan. Ook reed hij 80 kilometer per uur, terwijl op die locatie een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt.

Halve fles wodka
De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van vier jaar en een rijontzegging voor de duur van vijf jaar. Tijdens het proces heeft de automobilist aangegeven dat hij zich verantwoordelijk voelt voor het ongeval. Hij had eerder die dag een halve fles wodka gedronken. Ook had hij nauwelijks gegeten en onvoldoende nachtrust gehad.

'Signaal afgeven'
Volgens de rechtbank zijn in dit geval een celstraf van een jaar en een rijontzegging voor de duur van zeven jaar passend. "Hiermee wordt niet alleen aan de verdachte maar ook aan de samenleving als geheel een signaal afgegeven dat rijden onder invloed uit den boze is", aldus de rechtbank.

Laat je reactie achter