advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente Horst aan de Maas

Burgemeester uit twijfels, maar roept op coronaregels te volgen

In een videoboodschap zegt burgemeester Ryan Palmen mensen te begrijpen die twijfels hebben over de coronaregels, maar hij vindt tegelijkertijd dat we ons eraan hebben te houden.

"Helaas een fors pakket aan maatregelen, dat er enorm inhakt weer", schrijft Palmen op Facebook. Hij refereert aan de nieuwe maatregelen die sinds woensdagavond van kracht zijn. De burgemeester uit in de videoboodschap opvallend veel twijfels over het door het kabinet opgestelde coronabeleid. "Ook ik vraag me weleens af van: is dit nou wel nodig? Gaat het niet veel te veel over de horeca; hoe laat die dicht moet en óf die dicht moet?" Volgens Palmen gaat het niet over de fundamentele vraag, zoals bij het afgelasten van de koopavonden. Hij stelt dat een koopavond juist voor meer spreiding van bezoekers kan leiden.

Aanspreken
Palmen zegt ook de jongeren te begrijpen. "Ik snap ook wat het met hen doet. Dat zij op een andere plek vertier gaan zoeken", maar zo besluit hij: "Tegelijkertijd is het wat het is. We hebben ons gewoon te houden aan de regels die het kabinet ons oplegt. U mag van mij en de gemeente verwachten dat we u aanspreken op het volgen van de regels."

Laat je reactie achter