advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Burgemeester Palmen: 'OJC Walhalla voldeed voor zoveelste keer niet aan coronaregels'

OJC Walhalla in Sevenum is meerdere keren gewaarschuwd, voordat de gemeente afgelopen weekend de deur sloot. Burgemeester Ryan Palmen: "In het weekend van 18 september constateerden we dat men daar voor de zoveelste keer niet aan de coronaregels voldeed."

Volgens Palmen gaat de gemeente het liefst zo min mogelijk over tot het uitschrijven van boetes of het sluiten van panden. "Het gaat ons erom dat mensen de voorschriften naleven. Als we zien dat een ondernemer het maximale doet wat hij kan, maar er toch een keer iets gebeurt wat niet helemaal binnen de regels past, zullen wij niet meteen het slot erop doen. Maar als iemand zich nergens wat van aantrekt en gewoon doet wat hij wil, kan het ook zijn dat we een waarschuwing overslaan en dat we een pand direct sluiten", licht de burgemeester toe.

'Enorme toestroom'
OJC Walhalla was dinsdag niet in de gelegenheid om op vragen van Omroep Horst aan de Maas te reageren. Op Facebook schreef het jongerencentrum afgelopen vrijdag over de sluiting: "Mede door een enorme toestroom aan bezoekers vanuit andere festiviteiten, is het ons niet gelukt om hieraan op alle fronten te voldoen." OJC Walhalla moet bij de gemeente een plan inleveren met op welke wijze zij de coronamaatregelen zullen hanteren. Dat plan heeft de gemeente volgens een woordvoerder nog niet ontvangen. Zolang er geen plan op tafel ligt, waarvoor de gemeente groen licht heeft gegeven, blijft het Sevenumse jongerencentrum gesloten.

Naast OJC Walhalla is er in Horst aan de Maas afgelopen weekend nog een locatie gesloten door de gemeente. In een jongerenkeet werden de coronaregels niet nageleefd en zag de gemeente geen andere optie dan de deuren te sluiten.

Laat je reactie achter