advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

't Trapveldje Lottum (Facebook)

Bewonersgroepen krijgen Kern met Pit-predicaat met duizend euro

'T Trapveldje uit Lottum en het Franciscus Kepelke uit Sevenum hebben hun projecten afgerond en het predicaat Kern met Pit ontvangen. Kern met Pit is een wedstrijd voor buurtprojecten die wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

Doordat beide projecten binnen een jaar zijn gerealiseerd, hebben de bewonersgroepen allebei duizend euro ontvangen, die ze aan hun project kunnen besteden.

BMX-baan
Met het project van 't Trapveldje is een groot grasveld in Lottum opnieuw ingericht. Er zijn onder meer een BMX-baan, nieuwe speeltoestellen en een ontmoetingsplek gecreëerd. De speeltuin is voorzien van speeltoestellen voor jong en oud en is ruim opgezet. Naast de toegezegde duizend euro heeft 't Trapveldje ook nog eens 250 euro verdiend voor het maken van het mooiste promotiefilmpje.

Dieren en natuur
In Sevenum wil men bij het Franciscus Kepelke een plek creëren waar op een positieve en speelse manier aandacht wordt gevraagd voor dieren en de natuur. "Met dit kapelletje willen we een plek creëren waar jong en oud welkom is en op een positieve en speelse manier aandacht vragen voor álle dieren, zowel onze huisdieren als dieren buiten in de natuur (biodiversiteit) en in het wild over heel de wereld", aldus de initiatiefnemers.

Laat je reactie achter