Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Artsen roepen op: stel hulpvraag niet uit

Vanwege het coronavirus mijden veel mensen de huisarts of het ziekenhuis, merken huisartsencoöperatie Cohesie en ziekenhuis VieCuri. Zij doen een dringende oproep om hulpvragen niet uit te stellen.
Als inwoners hulp nodig hebben van een huisarts of ziekenhuis, verzoeken de organisaties om vooral contact op te nemen. "Het risico van het niet melden van klachten kan groter zijn dan het risico op besmetting met het coronavirus", aldus VieCuri en Cohesie. Zij doen het verzoek om wel altijd te bellen voorafgaand aan een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis.

'Echt gevaarlijk'
Huisarts Frank van Kemenade waarschuwt: “Het kan echt gevaarlijk zijn. Mijn eerste oproep is dus: bij klachten waarbij je normaal de huisarts belt, doe dat nu ook. En als je daarna een verwijzing krijgt voor een afspraak in het ziekenhuis, dan is dat niet voor niets."
Ik ben bang dat mensen thuis een infarct doormaken, omdat ze niet naar het ziekenhuis of de huisarts durven te gaan.

Cardioloog Joan Meeder

Mijden
Ook VieCuri ziet dat vooral patiënten van kindergeneeskunde, gynaecologie, cardiologie, neurologie en MDL (maag, darm en lever) het ziekenhuis mijden. Joan Meeder is cardioloog bij VieCuri en vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie: “Het ziekenhuis is een veilige omgeving. Onze patiënten met het coronavirus liggen op een afgezonderde afdeling. Als cardioloog ben ik bang dat mensen thuis een infarct doormaken, omdat ze niet naar het ziekenhuis of de huisarts durven te gaan. Maar mensen met hartproblemen moeten juist niet thuisblijven. En dat geldt ook voor andere klachten.”
advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM