advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Facebook Dorpsraad America

America onthult toeristisch informatiepunt

Op de hoek van de Midden Peelweg en de Zwarte Plakweg in America is zaterdag een toeristisch informatiepunt onthuld. Het gaat om een wegwijzer in de vorm van een turfstikker en een informatiebord.

Turfstikkers, een soort schop, werden vroeger gebruikt voor het op maat steken van turf. Het onderste deel van de wegwijzer symboliseert de veenlagen, waaruit vroeger de turf is gestoken.

Kunstwerken
Het informatiepunt verwijst naar drie kunstwerken: De Offtertafel op uitzichtpunt De Zuringspeel, De Kamiël van de Piël en het monument voor Rowwen Hèze. Ook wordt de route richting de Mariapeel en het Peelmuseum aangegeven.

Facebook Dorpsraad America

Recreatiefunctie versterken
Het toeristisch informatiepunt is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de dorpsraad van America, bewoners en de gemeente. De wegwijzer en het informatiebord zijn voor een groot deel gefinancierd vanuit het project 'De Maasgaard'. Daarmee willen de gemeenten Horst aan de Maas en Venray het buitengebied aanpakken en de recreatiefunctie versterken. Dit doen zij samen met de provincie en Waterschap Limburg.

Laat je reactie achter