Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

5x11 Jaar Meulewiekers vastgelegd in boek

Een van de hoogtepunten van het 5x11 jubileum van carnavalsvereniging de Meulewiekers is de presentatie van een jubileumboek.
Komend weekend wordt het vijfde jubileumjaar afgetrapt met een feestweekend in Meterik.

Verhalen van carnavalsvierders
Een redactie heeft ongeveer een jaar gewerkt aan het boek. Naast een overzicht van de laatste 22 prinsen, een stukje geschiedenis, foto’s van huisordes en oude liedteksten staan er verhalen van vaste Meterikse carnavalsvierders in het boek. “Iedere carnaval hoor je de verhalen over een ruige activiteit of allerhande dingen die vroeger gebeurde. Mensen willen graag het naadje van de kous weten. Nu is dat vastgelegd in dit boek”, zegt Meulewiekers-voorzitter Mark Janssen. De carnavalsvereniging wil met het boek ook de verhalen en geschiedenis vastleggen voor de jeugd.
Presentatie
Er zijn 250 exemplaren gedrukt van het boek. Het eerste exemplaar gaat zondag naar de oudste inwoner van Meterik, de 96-jarige Wim Jacobs. De boekpresentatie begint om 13.30 uur in de kerk. Tijdens de presentatie worden er diverse stukken uit het boek voorgedragen door de schrijvers. Het complete programma van het jubileumweekend staat op de website van de Meulewiekers.
advertentie Banner-centraal Lumar Verhuur