Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

40ste Snelschaakkampioenschappen in Horst

Er werd zaterdag volop geschaakt bij het Parkhotel in Horst. Daar vond de 40ste editie van de Open Noord Limburgse Snelschaakkampioenschappen plaats.
Er werd gespeeld in drie voorrondes. In de eerste ronde worden deelnemers ingedeeld op basis van sterkte. Vervolgens schaken kandidaten met hetzelfde aantal behaalde punten in de tweede ronde tegen elkaar. Het speelschema van de derde ronde werd bepaald door de punten van de eerste en tweede ronde bij elkaar op te tellen. Naar aanleiding van de uitslag van de derde voorronde, werd de finalepoule ingedeeld.

Goede snelschaker
Wat iemand een goede snelschaker maakt? "Diegene kan relativeren en incasseren. Tijdens het toernooi loop je wel vaker tegen de lamp. Je moet je dan bedenken dat er genoeg mogelijkheden zijn om weer op te krabbelen", zegt oud-winnaar Jozef Simenon. Hij won het toernooi in 2014. Deelnemer Henk Temmink voegt daaraan toe: "Je moet ook een beetje talent hebben en gewoon veel oefenen. Tegenwoordig is op internet genoeg te vinden over snelschaken."
advertentie Banner-centraal Vakgarage Middenpeel

Lees ook deze artikelen