Munters AB neemt Hotraco over

Beeld: Hotraco
Het Zweedse bedrijf Munters AB heeft Hotraco overgenomen van het Amsterdamse investeringsbedrijf Nedvest. Hotraco, met hoofdkantoor in Hegelsom, is actief binnen de agrarische technologie en biedt oplossingen voor onder andere de pluimvee- en tuinbouwsector.
Niels van Rens | 21 oktober 2024 16:01 | Aangepast op 21 oktober 2024 16:01
Onlangs vierde Hotraco nog haar 50-jarig jubileum.

Strategische stap naar digitalisering
De overname past in de strategie van Munters om een geïntegreerd digitaal ecosysteem te ontwikkelen. Dit ecosysteem maakt gebruik van dataplatforms, sensoren en geavanceerde software op basis van kunstmatige intelligentie (AI) om de agrarische productieketen te optimaliseren. Pia Bratgårde Linder, bestuursvoorzitter van de FoodTech-divisie van Munters, benadrukt het belang van deze overname: "Hotraco helpt ons om de opbrengst, duurzaamheid en transparantie in voedselproductie te verbeteren."

Met een wereldwijd netwerk en 45.000 regelaars in meer dan 50 landen, voornamelijk in Europa, versterkt Hotraco de positie van Munters in de Europese markt. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de hoeveelheid verzamelde data in het digitale ecosysteem van Munters flink uit te breiden.

Groeipotentieel voor de toekomst
Hotraco heeft veel groeipotentieel, vooral op het gebied van veehouderij, gewasbewaring en tuinbouw. De overname biedt nieuwe mogelijkheden via zowel bestaande als nieuwe verkoopkanalen. Hierdoor kan Hotraco haar positie in concurrerende markten verder versterken. Jurriën Duijker, Investment Director van Nedvest, reageert positief op de overname: "We zijn ervan overtuigd dat Munters de juiste partner is om het succes van Hotraco voort te zetten. Dit biedt geweldige kansen voor het management en de medewerkers van Hotraco."

Continuïteit en verdere groei
Hotraco’s CEO, Berta Danielsdóttir, blijft aan als Managing Director en krijgt een plek in het managementteam van de Controllers-divisie binnen Munters. Ze kijkt met vertrouwen naar de toekomst: "De overname door Munters waarborgt de continuïteit van Hotraco en biedt ons de kans om verder te groeien. Munters is een sterke speler in onze markten en de ideale partner voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf."

Met deze strategische overname zet Munters een belangrijke stap in de richting van verdere digitalisering en innovatie binnen de wereldwijde voedselketen, met Hotraco als belangrijke speler in deze nieuwe fase.

Lees ook

Lekker Eigenwijze speurtocht bij de Locht

Openluchtmuseum de Locht organiseert in de herfstvakantie leuke en leerzame activiteiten voor kinder...

Slechte dag voor Wittenhorst in Nuenen

Het vertrouwen was hoog bij Wittenhorst, zeker na de overtuigende pot van vorige week tegen Orion (3...

Herfsttocht door de Peel

Op zaterdag 19 oktober organiseert Peelvrouwke Bianca een herfsttocht door de Peel.

Dendron College neemt maatregelen na verontreiniging drinkwater door poepbacterie

Het Dendron College in Horst heeft leerlingen en ouders snel geïnformeerd over de verontreiniging va...

Overtuigende zege Wittenhorst op Orion

Na de nederlaag van vorige week kon het eerste elftal van Wittenhorst wel weer een succesje gebruike...

Literatuurtje: Malou Holshuijsen

Met ‘De kapel in!’ wordt een nieuwe religie in de kapel van ´t Gasthoês gecreërd: een cultureel nich...