Slechte dag voor Wittenhorst in Nuenen

RKSV Nuenen - RKsv Wittenhorst Henk Coppus
Het vertrouwen was hoog bij Wittenhorst, zeker na de overtuigende pot van vorige week tegen Orion (3-0). Met dezelfde elf trad trainer Gommans aan tegen Nuenen, dat in de eerste wedstrijden van dit seizoen al veel tegengoals heeft moeten incasseren.
Redactie | 21 oktober 2024 08:20 | Aangepast op 21 oktober 2024 08:20
Het vertrouwen was hoog bij Wittenhorst, zeker na de overtuigende pot van vorige week tegen Orion (3-0). Met dezelfde elf trad trainer Gommans aan tegen Nuenen, dat in de eerste wedstrijden van dit seizoen al veel tegengoals heeft moeten incasseren.

Slordig
Van de goede wedstrijd én het hiermee getankte vertrouwen leek in de eerste helft niets meer over. Niet dat de thuisploeg nou veel beter was dan de Horstenaren, maar de oranjehemden grossierden in fouten. Het lukte maar niet om de bal in de ploeg te houden; er werd veel balverlies geleden. Het veldspel was onrustig met foute passes, veel luchtduels en flipperkastvoetbal. De thuisploeg leek dit allemaal niet erg te vinden en beet zich vast in de bezoekers. Na een kwartier kregen de gastheren de opgelegde kans om op voorsprong te komen na een overtreding in het zestienmetergebied. De strafschop werd benut en hiermee kwamen de Brabanders op voorsprong.

Het veldspel werd er, ook na de achterstand, niet beter op. Voor het half uur kreeg de doorgebroken Giel Beurskens een goede kans, maar hij mikte over. Enkele minuten later stuitte Verkennis op de keeper. Dit was tevens de laatste bijdrage van de al daarvoor geblesseerd geraakte spits. Vlak voor rust kreeg Wittenhorst alsnog de kans om op gelijke hoogte te komen, toen invaller Spreeuwenberg en Verlijsdonk samen op de keeper afgingen. De spits besloot echter (zonder succes) voor eigen succes te gaan, terwijl de meegekomen middenvelder toch echt in kansrijke positie stond.
RKSV Nuenen - RKsv Wittenhorst Henk Coppus
Blessures
Na rust schoot de thuisploeg al binnen een minuut op de paal. Toch wist Wittenhorst het heft daarna meer in handen te nemen. Waar enkele corners geen groot gevaar opleverden, wist de thuisploeg ook geen vuist te maken. De scheidsrechter had daarentegen meer dan genoeg werk bij enkele pittige overtredingen en deelde in totaal maar liefst tien gele kaarten uit. Eén van deze overtredingen zorgde ervoor dat ook invaller Spreeuwenberg de strijd moest staken. Een hierdoor aanvallend gemankeerd Wittenhorst probeerde met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar de rust aan de bal en precieze ontbraken nog steeds. Een schot van Giel Beurskens ging over en Nuenen zag een goal worden afgekeurd.

Doelpunten
Zo'n tien minuten voor tijd kwam daar dan toch de gelijkmaker. Na flink wat gefrommel voor het doel scoorde Verlijsdonk uit de scrimmage de gelijkmaker. Het werden nog spannende minuten met een Wittenhorst dat naar het doel trok. Het was echter Nuenen dat de driepunter over de streep trok na een kopbal uit een corner. Een zeer matig Wittenhorst was uiteindelijk niet opgewassen tegen het fysiek spelende Nuenen.

Lees meer over:

Nuenen|voetbal|RKsv Wittenhorst|

Lees ook

Lekker Eigenwijze speurtocht bij de Locht

Openluchtmuseum de Locht organiseert in de herfstvakantie leuke en leerzame activiteiten voor kinder...

Herfsttocht door de Peel

Op zaterdag 19 oktober organiseert Peelvrouwke Bianca een herfsttocht door de Peel.

Dendron College neemt maatregelen na verontreiniging drinkwater door poepbacterie

Het Dendron College in Horst heeft leerlingen en ouders snel geïnformeerd over de verontreiniging va...

Overtuigende zege Wittenhorst op Orion

Na de nederlaag van vorige week kon het eerste elftal van Wittenhorst wel weer een succesje gebruike...

Literatuurtje: Malou Holshuijsen

Met ‘De kapel in!’ wordt een nieuwe religie in de kapel van ´t Gasthoês gecreërd: een cultureel nich...

Els Kusters danst al 30 jaar met de minder mobiele medemens

Al meer dan drie decennia is Els Kusters actief betrokken bij het rolstoel-, rollator- en zitdansen....