SV United geeft voorsprong uit handen op bezoek bij Sparta'18

SV United heeft zondagmiddag ook de derde wedstrijd van de competitie verloren. Op bezoek bij Sparta'18 speelde de ploeg van trainer Kevin Koolhof bij vlagen heel aardig en kwam het ook op voorsprong, maar de overwinning werd uiteindelijk toch uit handen gegeven: 3-1.

Op sportpark 't Spansel in Sevenum speelden Sparta'18 en SV United een ietwat rommelige eerste helft, waarin weinig echte uitgespeelde kansen werden gecreëerd. De thuisploeg kreeg na tien minuten een goede kopkans en tien minuten later schoot Indy Phillips na een karakteristieke actie net voorlangs met links vanuit een lastige hoek.

Diezelfde Phillips kreeg na ruim een halfuur spelen de grootste kans van het eerste bedrijf. Na een overtreding op Sven Lensen in het strafschopgebied mocht Phillips aanleggen vanaf elf meter, maar de spits schoot de bal net naast het doel.

Tweede helft
In de tweede helft, waarin United sterk begon, maakte Phillips die gemiste strafschop echter al snel goed. De goalgetter zette zijn tegenstander in de 54ste minuut slim weg en schoot de bal vervolgens overtuigend voorbij de doelman van Sparta'18. Maar de ploeg uit Meerlo en Wanssum kon daar helaas niet lang van genieten: vijf minuten na de openingstreffer stond het namelijk alweer gelijk. Een aanvaller van Sparta'18 kreeg in het strafschopgebied alle tijd en ruimte om de bal beheerst voorbij doelman Rik Wijers te schieten.

United geeft het weg
Amper twee minuten later ontsnapte United zelfs aan een razendsnelle 2-1, toen de paal voorkwam dat Wijers opnieuw gepasseerd werd. United kon opgelucht ademhalen, maar kreeg een kwartier voor tijd alsnog de tweede tegentreffer om de oren. Na hands van Simon ter Braak ging de bal op de stip en Sparta'18 benutte de strafschop in tegenstelling tot United wel.

De bezoekers gaven zich ondanks die achterstand nog niet gewonnen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Martijn van Ooijen was dicht bij die gelijkmaker, maar volleerde de bal vanuit kansrijke positie hoog over het Sevenumse doel op aangeven van Mike Linders.

Beslissing

Terwijl United aanzette, was het Sparta'18 dat de wedstrijd besliste. Ter Braak speelde de bal zomaar in de voeten van een Sparta'18-speler, die dat cadeautje dankbaar uitpakte en de eindstand van 3-1 op het scorebord zette. United kreeg ook na dat doelpunt nog grote kansen, maar kwam niet meer verder dan een kopbal van Cas Lensen op de lat en een kopbal van collega-invaller Van Ooijen in het zijnet.

En dus moest United opnieuw genoegen nemen met een nederlaag.