Oxalis wint eerste zaalwedstrijd

Zondag stond de eerste zaalwedstrijd op het programma voor de dames van Oxalis. Voor de thuisploeg stond DES op het programma, geen onbekende tegenstander.

Na een doorloopbal van de pupil van de week, Sofie Peelen, kon de wedstrijd beginnen.
Vol goede moed begon Oxalis aan de wedstrijd. Zo kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De ploeg uit Vierlingsbeek gaf hier antwoord op waardoor het 1-1 werd.

Oxalis bleef goed zoeken naar de kansen en wist hier ook uit te scoren.
Doordat de dames van Oxalis dicht op de tegenstanders zaten, hadden zij meer moeite met scoren. Zo gingen de dames de rust in met een 9-5 voorsprong.

Tijdens de rust werd dan ook aangegeven dat de dames erg goed aan het verdedigen waren. Aanvallend moest er naar de juiste kansen gezocht worden en deze afmaken.

Verlies concentratie
In de eerste minuten van de 2e helft werd het de tegenpartij weer moeilijk gemaakt waardoor ze niet tot scoren kwamen. Er werd door de thuisploeg wel gescoord.
Zo kwam Oxalis op een 12-5 voorsprong.

In de laatste 20 minuten verloor Oxalis de concentratie en maakte verdedigend fouten waardoor DES bij kon komen met 12-9.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op tussen de twee partijen. Uiteindelijk wist Oxalis aan het langste eind te trekken en bleven de punten thuis.
De wedstrijd eindigde met een 15-11 als uitslag.

Volgende week speelt Oxalis uit tegen JES/Klick’15 in Boekel om 14:20u.

Laat je reactie achter

Degradatie dreigt voor Melderslo 1 na verlies tegen Hegelsom 1

Het eerste team van SV Melderslo 1 heeft zondagmiddag een nederlaag te verduren gekregen in het duel met Hegelsom 1: de 3e klasse-wedstrijd eindigde in 0-1.

SV United verliest nipt van HVV Helmond

SV United heeft zondagmiddag geen resultaat weten te boeken tegen HVV Helmond. De ploeg van trainer Kevin Koolhof kwam net te kort tegen de nieuwe nummer drie van de ranglijst: 1-2.

FNV: te veel verschillen in gemeentelijk armoedebeleid Noord-Limburg

Er zijn volgens vakbond FNV te veel verschillen in het gemeentelijke armoedebeleid van de gemeenten in Noord-Limburg. Dat blijkt uit een onderzoek naar het minimabeleid in zeven gemeenten. Ook nam de bond regelingen voor chronisch zieken en mensen met een beperking onder de loep.