advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Kunstwerk Sevenum na 20 jaar verwijderd; weduwe kunstenaar start petitie

Na ruim 20 jaar is het kunstwerk 'Nu' van Nout Visser dinsdagochtend uit het centrum van Sevenum verwijderd. Tot woede van de nabestaanden van de Haagse kunstenaar. Zij zijn een petitie gestart, waarmee ze pleiten voor een nieuwe bestemming van het kunstwerk.

"Dat we het kunstwerk nu weghalen, heeft vooral te maken met de verkeersveiligheid bij de bocht aan de Raadhuisstraat. Er komen bij ons steeds meer klachten binnen van mensen die het een gevaarlijk punt vinden", vertelt woordvoerder Hayke Hendrix van de gemeente Horst aan de Maas.

Onpersoonlijke mail
De weduwe van Visser is boos, omdat ze een aantal dagen geleden via een onpersoonlijke mail moest horen dat het kunstwerk zou worden weggehaald. "De gemeente had in een veel vroeger stadium contact met ons op moeten nemen over de toekomst van het werk van mijn man. Nu worden we er op brute wijze mee geconfronteerd", licht ze toe.

Meningen verdeeld
De petitie om het kunstwerk een andere bestemming te geven, is inmiddels zo'n 90 keer ondertekend. In Sevenum zijn de meningen over de creatie verdeeld. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit heb doorgehad dat het een kunstwerk is. Voor mij waren het gewoon twee stenen pilaren. Ik vind het prima dat het kunstwerk weggaat en hoop dat er iets mooiers voor terugkomt", vertelt een inwoonster. Een andere voorbijganger vindt het zonde. "Het is altijd goed om een historisch plekje te hebben in het dorp. Ik had het mooi gevonden als men een andere oplossing had bedacht voor het probleem rondom de verkeersveiligheid hier", licht hij toe.

Nieuwe bestemming
"Onze grootste wens is nu dat het een tweede kans krijgt op een nieuwe locatie", aldus de weduwe. Wethouder Han Geurts heeft haar inmiddels toegezegd dat de gemeente naar een oplossing gaat kijken. Hendrix vult aan: "Mensen mogen meedenken over een betere plek. Die suggesties zullen wij als gemeente dan in onze overweging meenemen." Tot die tijd wordt het kunstwerk opgeslagen op de gemeentewerf in Sevenum.

Laat je reactie achter