Hovoc verliest met ruime cijfers wedstrijd van Eindhoven

Volleybalvereniging Hovoc uit Horst speelde afgelopen weekend haar wedstrijd tegen VCE/PSV uit Eindhoven. De wedstrijd eindigde in een 0-4 verlies voor Hovoc.

De 1e set begon. Beide teams gingen gelijk op. Af en toe was er een mooie serie aan punten, maar dit gold ook voor de tegenstander, waardoor het tot 12-12 erg spannend was. Hierna pakte Hovoc het spel in handen en bouwden de dames uit Horst langzaam een voorsprong op. Ze ging als eerste richting de 20 punten. VCE/PSV gaf zich echter niet gewonnen en kwam snel terug het stond weer gelijk net boven de 20 punten. Hierna wist Hovoc de set niet af te maken. De eerste set ging dan ook naar de Eindhovenaren, 22-25.

Moeite
De tweede set moesten de dames vooral beter in hun eigen spel komen en minder slordigheidsfoutjes maken. Ze begonnen goed aan de set, maar ook VCE/PSV liet goed spel zien. Ook in deze set wist geen van beide teams echt het verschil te maken. Halverwege de set kreeg Hovoc veel moeite met de servicepass, waardoor VCE/PSV de voorsprong pakte. Hovoc probeerde van alles om dit in te halen maar slaagde daar niet in, 19-25.

Kleine voorsprong
Wat er moest gebeuren in de derde set was duidelijk, de set moest gewonnen worden om in het spoor te blijven van de Brabantse dames. Zoals de vorige twee sets ging het op het begin weer heel gelijk op. Aan beide kanten werd mooi volleybal gespeeld, met af en toe een tactische bal en mooie verdedigende acties. Vanaf 14-14 nam PSV toch weer een kleine voorsprong. Hovoc wist deze weer bij te halen, maar liet het net op het einde toch liggen. Ook set drie ging naar VCE/PSV, 21-25.

Geen goede start
Drie sets nipt erg dichtbij, dus de wil om de laatste set binnen te halen was sterk. In tegenstelling tot de andere sets ging het op het begin niet gelijk op, maar pakte PSV gelijk een voorsprong. Niet de start waarop de Horster dames hadden gehoopt. Puntje voor puntje werd de voorsprong kleiner. De dames kwamen weer goed in hun spel en scoorden daardoor makkelijker. Ook een paar discutabele beslissingen van de scheidrechter pakten goed uit voor de dames. Ze kwamen terug tot een stand 20-20. VCE/PSV bleef echter het goede spel van de gehele wedstrijd laten zien, waardoor ook set vier door Hovoc werd verloren. 21-25 en een 0-4 verlies voor Hovoc.

Laat je reactie achter

Podcast Stille Verhalen: Peggy Wismans

Peggy Wismans verloor haar man Pieter aan zelfdoding in 2015. Hoe ga je als gezin verder na zo'n tragische gebeurtenis en hoe ga je het gesprek aan? Inmiddels heeft ze ook een eigen praktijk genaamd Doorleven Na Rauw Verlies en voelt ze het als een missie om anderen te helpen.

Meer dan duizend kinderen richting Melderslo voor KidsParty in De Locht

Scouting Limburg, Jong Nederland Limburg en IVN Natuureducatie organiseerden zaterdag 13 en zondag 14 april de 11e editie van KidsParty in Openluchtmuseum De Locht in Melderslo. Het thema was carnaval en daarom werd er een Boerenbonte Boerenbruiloft georganiseerd.

Eerste thuisoverwinning voor SSA S.V. LOTTUM-GFC'33 1 dit seizoen

SSA S.V. Lottum-GFC'33 1 heeft dit weekend de eerste thuisoverwinning binnengesleept. De hekkensluiter van 4F ging met een 3-3 de rust in en vernam dat concurrent Merselo met 1-2 leidde in Kronenberg.

Aspergefeest in Grubbenvorst met WK Asperges schillen

Al bijna een halve eeuw is het Aspergefeest op Pinksterzondag in Grubbenvorst een begrip in de regio. Ook dit jaar vinden er op 18 en 19 mei weer diverse activiteiten plaats zoals het WK Asperges schillen en ook geven de Toddezèk hun laatste optreden tijdens dit weekend.

Kortsluiting: brandweer naar Leemberg in Tienray

Het brandweerkorps van Meerlo werd zondagmiddag opgeroepen voor een incident aan de Leemberg in Tienray