Forse nederlaag Wittenhorst tegen EVV

Wittenhorst 1 is tegen EVV uit Echt tegen de tweede nederlaag op een rij aangelopen in de Vierde Divisie. Na een goede start van de wedstrijd en meerdere kansen om op voorsprong te komen, vielen de oranjehemden in de tweede helft ver terug: 0-4.

Net als vorige week tegen Halsteren, begonnen de Horstenaren goed aan de wedstrijd. Ondanks het gemis van de nodige spelers (Giel en Joep Beurskens met een blessure en Ruben Peulen wegens een schorsing), was de thuisploeg de bovenliggende partij. Na ruim vijf minuten kreeg spits Verkennis een enorme kans, maar zijn inzet ging nipt voorlangs. Collega-aanvaller Van Kuijck had deze bal graag voor het intikken gehad.

Veldoverzicht
Nadat een poeier van Van Kuijck door de doelman van EVV met de vuist werd gestuit, creëerden de gasten uit Echt na twintig minuten hun eerste grote kans. Deze uitbraak werd door doelman Van Rens echter vakkundig weggetikt. Hier kwamen de gastheren goed weg. De ploegen zochten met de brilstand de kleedlokalen op. Opnieuw lukte het de thuisploeg niet om een veldoverwicht om te zetten in een voorsprong.

Deksel op de neus
In de 49e minuut hield Verkennis het overzicht en bediende Van Kuijck op de rand van de zestienmeter, wiens inzet recht op de keeper afkwam en hiermee kon worden gestopt. De hoek leek voor het uitkiezen; dit had de voorsprong moeten zijn. Drie minuten later scoorde de vrijstaande Ryan Vierhout uit een afvallende bal de 0-1. De bezoekers hadden aan hun tweede kans voldoende om de eerste goal van de middag te noteren.

Effectief
Tien minuten later konden de bezoekers de voorsprong verdubbelen, maar een hard schot belandde in het zijnet. Een daaropvolgende kans voor Wittenhorst werd door de sterke keeper van EVV gepareerd. Na ruim een uur spelen was de wedstrijd gespeeld. Binnen drie minuten scoorden de bezoekers tweemaal: een snoeiharde kopbal zorgde voor een verdubbeling van de score en Jip Vergoossen tekende voor de derde treffer. Tien minuten later mocht aanvaller Chefrino Eind voor het slotakkoord tekenen: 0-4.

In de tweede helft kon Wittenhorst niet brengen wat het in de eerste helft liet zien en de bezoekers straften dit af door effectief om te gaan met de kansen en de ontstane ruimte. Na dertien wedstrijden zijn de Horstenaren terug te vinden op de tiende plek. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd bij UDI'19 in Uden.

Laat je reactie achter

Dagen na hoosbui camping Melderslo nog steeds waterballet

Het regenwater wil maar niet wegtrekken op camping Leef! in Melderslo. Bijna vier dagen na de enorme hoosbui staat het terrein op veel plekken nog steeds blank.

Te weinig controle op legaal wapenbezit in Horst aan de Maas, politie belooft verbetering

Er zijn te weinig controles op wapenbezitters in de gemeente Horst aan de Maas. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws bekend heeft gemaakt. Toch zijn de cijfers genuanceerder dan dat ze nu lijken volgens woordvoering van Politie Limburg.

Quinty Roeffen grijpt naast ticket Olympische Spelen

De Horsterse Quinty Roeffen heeft misgegrepen voor een kans op een ticket van de Olympische Spelen in Parijs. Er zijn nog twee kansen op een ticket.

Eier met spek en toepen tijdens Ideale Kermis in Horst

De jaarlijkse traditie toepen tijdens de Ideale Kermis in Horst is vandaag weer van start gegaan. Bezoekers kregen een vers gebakken eitje erbij om de honger te stillen.

Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren. Concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Studio Gasthoês: Molen Meterik viert feest

De Meterikse molen ‘Eendracht Maakt Macht’ bestaat 125 jaar. Daarom gaat Marjolein Driessen in de nieuwe aflevering van Studio Gasthoês met Richard Couwenberg in gesprek om het te hebben over de festiviteiten rondom dit jubileum.