RKsv Wittenhorst

Bekerkater Wittenhorst 1

Wittenhorst dacht met 2e klasser DAW Schaijk voldoende mogelijkheden te hebben om de kwartfinale van de districtsbeker te bereiken. De oranjehemden verslikten zich echter bitter.

Na de 2-2 eindstand was DAW met het nemen van de strafschoppenserie trefzekerder.

Goede doelkansen
Wittenhorst grossierde in het om zeep helpen van zeker 12 goede doelkansen, daarentegen hadden de gasten uit Schaijk het geluk op het gladde kunstgrasveld in Horst wel aan hun zijde.

Twee keer trof men onverwacht doel via de binnenkant van de paal. Tegen de stugge, fanatiek en sterk gegroepeerd spelende ploeg uit Schaijk kon Wittenhorst met name na rust onvoldoende creativiteit ontplooien om de verdediging uit elkaar te rafelen.

Ruststand 2-1
Na 13 minuten nam DAW brutaal de leiding via een bal die met een boog plots binnenkant paal hoog in het Horster doel verdween: 0-1. Wittenhorst repareerde de schade nog voor rust door twee fraaie doelpunten van Jeffrey Rijkers. Ruststand derhalve 2-1.

Meteen na rust waren de Horstenaren niet voldoende bij de les en opnieuw belandde de bal via de paal onverwachts voorbij Ravi Arts: 2-2.

Strafschoppen
Ondanks het enorme veldoverwicht hierna, slaagde de thuisploeg er niet meer in te scoren en moesten strafschoppen de beslissing brengen.  DAW was hierin opnieuw gelukkiger en beter dan de thuisploeg. Daarmee liet Wittenhorst zich, evenals vorig seizoen, weer verrassen door een twee klassen lager spelende ploeg en moest het met een vroege carnavalskater het kleedlokaal opzoeken.

Zondag 18 februari zet Wittenhorst de strijd om de kostbare punten voort in de Vierde Divisie, het gaat op bezoek bij Unitas’30 in Etten-Leur.

Laat je reactie achter

Rapport: gedetineerde Ter Peel stierf in 2022 door slechte medische zorg

Een vrouw uit Helmond die in 2022 overleed in de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord, werd het slachtoffer van slechte medische zorg.

Herdenkingsdiensten en kransleggingen in Horst aan de Maas

Tijdens Dodenherdenking op zaterdag 4 mei herdenken we in heel Nederland de slachtoffers van oorlog en vredesmissies en worden er kransen gelegd. In Horst aan de Maas gebeurt dit bij verschillende oorlogsmonumenten.

Zwemles voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Horst aan de Maas

De meeste kinderen in Horst aan de Maas hebben een zwemdiploma. Enkele kinderen hebben die, om verschillende redenen, nog niet.

Wegwerkzaamheden N556 tussen Hegelsom en de A73 bijna klaar
Nog enkele dagen wat verkeersoverlast of even omrijden

Nog enkele dagen en dan is de verkeerssituatie rondom Horst weer wat "normaler". Dan zijn de wegwerkzaamheden aan de N556, en dan met name het deel tussen de overweg in Hegelsom en de A73 in Horst, afgerond.

Degradatie dreigt voor Melderslo 1 na verlies tegen Hegelsom 1

Het eerste team van SV Melderslo 1 heeft zondagmiddag een nederlaag te verduren gekregen in het duel met Hegelsom 1: de 3e klasse-wedstrijd eindigde in 0-1.

SV United verliest nipt van HVV Helmond

SV United heeft zondagmiddag geen resultaat weten te boeken tegen HVV Helmond. De ploeg van trainer Kevin Koolhof kwam net te kort tegen de nieuwe nummer drie van de ranglijst: 1-2.