15 minuten blessuretijd: GFC'33/Lottum JO19 - SC Leeuwen JO19: 2-1

Nadat er vorige week een zwaarbevochten overwinning was behaald tegen Rood Wit, wilde GFC'33/Lottum JO/19 zaterdag vandaag deze lijn doortrekken. Met een vrij fitte selectie stonden de mannen om half drie klaar om ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van SC Leeuwen meteen duidelijk. Met veel druk naar voren proberen ze hoog op het veld de bal te veroveren. GFC kwam niet in de problemen en wist veelal onder de druk uit te voetballen. Dit resulteerde meteen tot een grote kans, maar Robin Mom schoot tevergeefs op de paal. Drie minuten later kopte Willem van Veen net naast uit een hoekschop.

Wind mee voor SC Leeuwen
In de eerste helft had SC Leeuwen de wind mee. De tactiek was dan ook om lange ballen te spelen in de hoop dat deze achter de verdediging zou vallen. Dit lukte vrij aardig, want een inschattingsfout bij de verdediging van GFC/Lottum zorgde ervoor dat de spits van de tegenstander na dertien minuten recht op de goal kon aflopen en kon scoren, 0-1.

Kans door Pim Benders niet benut
Deze klap leek GFC niet goed te kunnen verwerken, want het veldspel werd met de minuut slechter. Er werden veel ballen ingeleverd bij de tegenstander die er vervolgens ook niet zoveel mee deden. Het slechte spel kwam de kansen niet ten goede. Er werd zelden op goal geschoten en het bal bevond zich vaak rond de middencirkel. In de 40ste minuut kreeg GFC nog een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar een vrije trap op achttien meter van de goal werd langs geschoten door Pim Benders.

Tweede helft: wind mee voor GFC/Lottum
De tweede helft had GFC/Lottum de wind mee. Vanaf minuut 46 wilde GFC/Lottum beter spel laten zien en na 50 seconden was het raak. Een diepe bal van Juul Peeters werd op waarde geschat door Job Verhofstad die de bal langs de keeper schoot, 1-1. Hoewel het spel van GFC/Lottum slordig bleef, kwamen ze steeds beter in de wedstrijd.