Wijnen Square Crops in Grubbenvorst wordt overgenomen

Beeld ter illustratie. bron: kunstmatige intelligentie
De locatie van kwekerij Wijnen Square Crops in Grubbenvorst wordt per 1 december 2024 overgenomen door Van Gog Kwekerijen. De eigenaar stelt niet de ambitie te hebben om verder mee te groeien met het bedrijf.
Youri Buis | 7 augustus 2024 15:52 | Aangepast op 7 augustus 2024 15:52
Nieuwe naam
Wijnen Square Crops kondigde de overname van de locatie in Grubbenvorst, in het glastuinbouwgebied Californië, woensdag aan. De kwekerij benadrukt dat de nieuwe eigenaar het bedrijf op de huidige voet wil voortzetten. Wel gaat de naam veranderen. Die wordt later bekendgemaakt.

Toekomst
Met de overname neemt directeur-eigenaar Pieter Wijnen afscheid van een deel van zijn familiebedrijf. Samen met zijn broer Twan en de medewerkers liet hij het bedrijf groeien. Met het oog op innovatie en duurzaamheid in de toekomst, wordt het noodzakelijk geacht om de productie nog meer op te schroeven. “Zelf heb ik niet meer de ambitie om nog zo’n groeisprong te maken”, laat Wijnen weten.

Ontwikkeling
De directeur-eigenaar wil meer tijd voor het gezinsleven en zich richten op nieuwe uitdagingen buiten de sector. Wijnen ziet de toekomst van ‘zijn’ bedrijf en personeel in Grubbenvorst rooskleurig in. “De overname door Van Gog Kwekerijen zal de ontwikkeling van deze locatie zeker gaan versnellen, met mooie kansen voor onze medewerkers.”

Grubbenvorst
In Grubbenvorst worden op een oppervlakte van 32 hectare paprika’s geteeld. Het bedrijf heeft ook nog een kleinere vestiging in Egchel, waar puntpaprika’s en komkommers vandaan komen. Aan die plek houdt Wijnen vooralsnog vast.

Drie locaties
Van Gog Kwekerijen is een van oorsprong Brabants bedrijf, maar maakte begin deze eeuw de oversteek naar Horst. Eerst werden er vooral trostomaten geteeld, maar tegenwoordig ligt de focus op aardbeien en komkommers. De andere twee locaties van Van Gog Kwekerijen zijn gevestigd in Asten en Helmond.

Lees ook

Lekker Eigenwijze speurtocht bij de Locht

Openluchtmuseum de Locht organiseert in de herfstvakantie leuke en leerzame activiteiten voor kinder...

Slechte dag voor Wittenhorst in Nuenen

Het vertrouwen was hoog bij Wittenhorst, zeker na de overtuigende pot van vorige week tegen Orion (3...

Herfsttocht door de Peel

Op zaterdag 19 oktober organiseert Peelvrouwke Bianca een herfsttocht door de Peel.

Dendron College neemt maatregelen na verontreiniging drinkwater door poepbacterie

Het Dendron College in Horst heeft leerlingen en ouders snel geïnformeerd over de verontreiniging va...

Overtuigende zege Wittenhorst op Orion

Na de nederlaag van vorige week kon het eerste elftal van Wittenhorst wel weer een succesje gebruike...

Literatuurtje: Malou Holshuijsen

Met ‘De kapel in!’ wordt een nieuwe religie in de kapel van ´t Gasthoês gecreërd: een cultureel nich...