VVV Venlo te sterk voor Wittenhorst

Wittenhorst opende hun uitgebreide oefencampagne tegen de eerstedivisionist VVV Venlo. De oranjezwarten, met slechts een week training in de benen, namen het op tegen een tegenstander die al aan haar derde oefenwedstrijd begon. De voetballers uit Venlo bleken toch te sterk en de wedstrijd eindigde in 0-3.
Bregje Deckers | 14 juli 2024 10:50 | Aangepast op 14 juli 2024 10:50
Op het drukbezochte sportpark Ter Horst kwam de thuisploeg vanaf het begin onder druk te staan, maar Wittenhorst slaagde erin om VVV Venlo tot aan de rust van scoren af te houden.

In de 16e minuut werd Jelle Janssen mooi weggestuurd, maar zijn schot werd tijdig geblokkeerd voordat het echt gevaarlijk kon worden voor de VVV-verdediging. Doelman Jens Craenmehr liet zich ook meerdere keren van zijn beste kant zien door schoten van de Venlose aanvallers te keren. De goed spelende verdediging van Wittenhorst bleef scherp en hield stand.Vlak voor de rust wist Wittenhorst tweemaal gevaarlijk te worden door enkele corners te forceren. Een van deze corners draaide gevaarlijk in en zorgde bijna voor problemen voor VVV. Met een 0-0 tussenstand ging de thuisploeg, die dapper weerstand bood, tevreden de rust in.

Na de rust wisselden beide trainers hun volledige ploeg. In de 49e minuut opende Elias Sierra de score met een schot waar doelman Huntjens geen antwoord op had: 0-1. VVV Venlo bleef domineren en druk uitoefenen op het doel van Wittenhorst. In de 76e minuut scoorde Pepijn Doesburg na een hard schot, waarbij zijn inzet te machtig was voor Stijn Huntjens: 0-2.Wittenhorst wist nog eenmaal gevaarlijk te worden. Een vrije trap langs de muur van VVV werd door VVV-doelman Taylan uit de hoek getikt. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Thijme Verheijen eerst hard op de paal, waarna hij de rebound alsnog wist binnen te werken: 0-3. In de ultieme slotfase redde de paal Wittenhorst nogmaals van een verdere achterstand, waardoor de eindstand op 0-3 bleef.

Op zaterdag 20 juli speelt Wittenhorst een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot EVV Echt om 19.00 uur en op 27 juli om 19.00 uur ontvangen ze derde divisionist Gemert in Horst.

Wittenhorst eerste helft: Jens Craenmehr, Koen Jenniskens, Bart Theeuwen, Gijs Christiaens, Rens Willemsen, Tom Driessen, Jelle Janssen, Giel Beurskens, Tom Spreeuwenberg, Pim van Schendelen, Ruben Laugs.
Wittenhorst tweede helft: Stijn Huntjens, Joep Beurskens, Dion van Horne, Niek Wijers, Credo Schoonheim, Daan Verlijsdonk, Mees Meeuwissen, Nick Driessen, Joost Hendriks, Gido van Helden, Milan van de Riet.

Lees ook

MA-Run trekt op 21 september door Horst aan de Maas

Stichting Maria Auxiliatrix Run (MA-Run) organiseert op op zaterdag 21 september weer dé zijspanrit ...

Jubileumavond De Smêlentôs Evertsoord

In het weekend van 21 en 22 september vieren de inwoners van Evertsoord het 60-jarig bestaansfeest v...

Herfstwandeling in Lottum

Op zondag 22 september kunt u deelnemen aan een herfstwandeling door de prachtige en zeer afwisselen...

Wittenhorst verplettert Dongen

Wittenhorst verpulverde zondag één van de vooraf bestempelde titelfavorieten, Dongen, in eigen huis ...

Miljoenen euro's voor versnelde aanpak knelpunten wateroverlast

Weersextremen, zoals heftige buien die steeds vaker voorkomen, vragen om extra maatregelen tegen wat...

Wandelen in de Castenrayse vennen

Op zondag 8 september organiseert IVN De Maasdorpen een wandeling in de Castenrayse vennen.