Strijd om elektronisch afval in Griendtsveen en Sevenum

Van 27 mei tot en met 20 juni nemen Basisschool de Driehoek in Griendtsveen en Basisschool de Krullevaar in Sevenum deel aan de E-waste Race. Gedurende vier weken zullen de teams strijden tegen elektronisch afval (ook bekend als e-waste). De leerlingen verzamelen klein elektronisch afval, zodat het hergebruikt of gerecycled kan worden. Op deze manier dragen zij bij aan de circulaire economie.
Redactie | 21 mei 2024 08:22 | Aangepast op 21 mei 2024 08:22
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen?
Laat dan tussen 27 mei en 20 juni eenvoudig en gratis uw elektronisch afval bij u thuis ophalen. U kunt dit regelen door uw e-waste online aan te melden via de website www.ewasterace.nl

Wat valt onder elektrisch afval?
Elektronisch afval bestaat uit kapotte of oude apparaten die een stekker hebben of werken op batterijen. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, een kapotte waterkoker of een defect mobieltje, maar ook aan oude of beschadigde kabels en adapters.

Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen echter niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Indien mogelijk, verwijder de batterijen uit de apparaten voordat u ze inlevert.

Uw elektronisch afval wordt gratis opgehaald
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

De E-waste Race maakt het voor u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis ophalen. De kinderen verdienen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreisje. Dus meld uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan.

Een tweede leven
De gemeente biedt tijdelijke inzamelmiddelen voor het verzamelen van e-waste. Op vaste momenten wordt het e-waste afgevoerd naar een erkende verwerker in de regio.

Elektrische en elektronische apparaten die herbruikbaar zijn, worden door deskundige medewerkers grondig gecontroleerd en gereinigd. Vervolgens kan deze 'refurbished' elektronica weer lange tijd meegaan.

Bepaalde elektrische en elektronische apparaten die we aanleveren kunnen niet zonder meer verder worden gedemonteerd. Denk hierbij aan printplaten en kabels. Deze worden geleverd aan gespecialiseerde firma’s die de onderdelen op een verantwoorde en veilige manier verder recyclen.


Lees ook

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in de gemeente Horst aan de Maas kennen hun tegenstanders in het komende seiz...

Willem Weijs uit Broekhuizenvorst opnieuw aan de slag bij Ajax

Trainer Willem Weijs uit Broekhuizenvorst keert terug bij Ajax. De oefenmeester heeft een contract v...

Gratis bewaakte fietsenstalling in centrum Horst

In het centrum van Horst kunnen bezoekers vanaf zaterdag veilig hun fiets kwijt in een bewaakte fiet...

Terugkijken: De Sportzomer met Tom Daemen en Harrie Gommans

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten terug en vooruit op de wedstrijden van ...

‘The Armed Man’ uitgevoerd in Horst ter ere van 80 jaar bevrijding

Op 23 november 2024 is het precies 80 jaar geleden dat het dorp Horst werd bevrijd van de Duitse bez...

Zomervakantie in Horst aan de Maas begint vandaag

Het schooljaar is voorbij in het zuiden van het land. De zomervakantie begint er. Die duurt tot en m...