Geflatteerde nederlaag Wittenhorst bij Groene Ster

Wittenhorst - Groene Ster Henk Coppus
In een vooral voor rust degelijk en goed opererend Wittenhorst heeft op bezoek bij het uit de derde divisie gedegradeerde Groene Ster niet voor een stunt kunnen zorgen: 4-1. De onnodige nederlaag zorgde voor zowel tijdens als na de wedstrijd voor behoorlijk wat tumult.
Redactie | 7 oktober 2024 07:30 | Aangepast op 7 oktober 2024 07:30
De stijgende lijn van de afgelopen weken was voor trainer Gommans reden om de opstelling van de afgelopen weken intact te houden. De afwezige Joost Hendriks werd vervangen door Jelle Janssen, verder hield de coach zijn elftal intact.

In het eerste kwartier kon Jop Bleijlevens tot twee keer toe gevaarlijk worden, maar een kopbal en een hard schot gingen over en naast. Tussendoor werden de bezoekers gevaarlijk door een mispeer van de doelman, maar treffers leverde het openingskwartier niet op.

Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, zowel qua veldspel als qua kansen. In het tweede kwartier zag de thuisploeg een kopbal van Goulding naast het doel gaan, terwijl een hard schot van Joep Beurskens overvloog. De gevaarlijke Gölplek kon vervolgens worden tegengehouden door Giel Beurskens, waarna ook twee hachelijke situaties voor het Horster doel onbestraft bleven. Ook Craenmehr moest optreden bij een schot van Keulen.

Vlak voor rust ontstond er flink wat commotie langs de lijn na een forse overtreding bij de thuisploeg. Een speler van de oranjehemden werd van achteren rigoureus omver gezaagd. De gastheren mochten van geluk spreken dat de ruststand van 0-0 met elf tegen elf werd bereikt.
Wittenhorst - Groene Ster Henk Coppus
Na rust brak de strijd al snel los. Waar Goulding een snelle aanval van Groene Ster niet afrondde, schoot Van Kuijck nipt over. Vlak daarna belandde een inzet van de thuisploeg op de lat. In de 53e minuut opende Gölpek de score. Daar hing een luchtje aan: er werden twee overtredingen begaan die in Horster voordeel gefloten hadden moeten worden. Zo'n tien minuten later smaakte ook de tweede goal (De Kleijn) van Groene Ster wrang: volgens de grensrechter was de bal via de onderkant van de lat over de lijn gegaan, waar de volledige Horster defensie het hier overduidelijk mee oneens was.

Met een slotoffensief probeerde Wittenhorst de meubels te redden en invaller Spreeuwenberg bracht de spanning met een aansluitingstreffer terug. Hij schoot onberispelijk binnen. In de slotfase moest de uitploeg risico nemen en viel het kwartje de verkeerde kant op: twee goals van Goulding, die tevens ongelukkig van richting werden veranderd, bezegelde het geflatteerde lot voor Wittenhorst. De wedstrijd eindigde hiermee in 4-1.

Volgende week wacht er kans op eerherstel, wanneer Orion uit Nijmegen naar sportpark Ter Horst komt.

Lees ook

Zagen voor de bruine eikenpage in Lottum

Langs de spoorlijn ter hoogte van Lottum wordt het leefgebied van de bruine eikenpage verbeterd. Dit...

Warme en vrij zonnige september met meer regen dan normaal

De eerste herfstmaand van dit jaar was in Limburg warm en vrij zonnig. Maar er viel vrijwel overal o...

Knap gelijkspel Wittenhorst tegen RBC

Wittenhorst en RBC maakten er een aantrekkelijke pot van op sportpark Ter Horst. Het in groten getal...

Orgelconcert in St. Lambertuskerk

Op zondag 6 Oktober is er een orgelconcert in de Sint-Lambertuskerk in Horst.

Dassenburcht en spuitzonering redden woningen Zonnehof Tienray

De informatieavond die de gemeente Horst aan de Maas in samenwerking met Wonen Limburg hield opdins...

'Vilt Veelzijdig' en 'Koralen' in de Kantfabriek

Van 29 september tot en met 29 december zijn in Museum de Kantfabriek de tentoonstellingen 'Vilt Vee...