Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Zorgoproep VieCuri: 'Ook mensen zonder zorgachtergrond inzetbaar'

Ziekenhuis VieCuri is op zoek naar mensen die de zorgprofessionals de komende tijd kunnen ondersteunen. Iedereen die op oproepbasis beschikbaar is, kan zich melden.
Het ziekenhuis is vooral op zoek naar mensen met een zorgachtergrond, maar ook zonder zo'n achtergrond kun je mogelijk helpen. VieCuri doet de oproep op Facebook; ook verpleegkundig personeel dat tijdelijk geen werk heeft of gepensioneerd is kan zich melden. Maar ook aan bijvoorbeeld schoonmakers kan een tekort ontstaan als de toeloop  van corona-patienten fors toeneemt.

Praktijkervaring
Voor Amy Lameriks is het een logische daad om zich beschikbaar te stellen, omdat haar opleiding in de zorg nu wat minder van haar vergt. Voor haar is het dus praktijkervaring opdoen, maar alvast wennen aan wat werken in het ziekenhuis inhoudt. "Ik zie het ook als een mogelijkheid om professionele ervaring op te doen", aldus de zorgstudent.

Oproep
Er is volgens het ziekenhuis massaal gereageerd op de oproep. Al ruim 800 mensen hebben zich gemeld. Volgens een woordvoerder worden kandidaten in etappes benaderd en daar waar de noodzaak is ingezet.

Achtergrond
"Ik heb geen achtergrond in de zorg, maar ben wel op heel veel plekken inzetbaar", aldus Anita Wagenaar. "Ik zit op dit moment thuis en mijn werk betaalt gewoon door, maar ik heb geen zin om duimen te draaien. Ik wil iets bijdragen om het coronavirus tegen te gaan."
advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM

Lees ook deze artikelen