Banner-TOP SANGEAN-03

advertentie

'Zorgen om Hoofdstraat Meerlo begrijpelijk, aantal ongelukken valt mee'

Wethouder Eric Beurskens snapt de zorgen van de bewoners van de Hoofdstraat in Meerlo over de verkeersdrukte in hun straat, maar zegt dat de situatie er 'niet per sé onveilig is.'
Dat vertelt hij in een interview met Omroep Horst aan de Maas.

Bordenactie
Beurskens reageert hiermee op een bewonersactie om borden langs de weg te plaatsen waarmee ze de weggebruiker oproepen om zich te houden aan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Overigens heeft gemeente Horst aan de Maas de actie gefaciliteerd, onder andere door de borden te verzorgen. Ook zijn er stickers gedrukt die mensen op hun afvalbakjes kunnen plakken.  

Overstekende kinderen
Marco Bonn woont in de Hoofdstraat, de doorgaande weg in Meerlo tussen Tienray en Wanssum. Hij is een van de initiatiefnemers van de actie. "Als je ziet wat hier soms gebeurt met overstekende kinderen, dan mag er echt wel iets veranderen."

Onwenselijke situatie
Wethouder Beurskens snapt het gevoel van de bewoners, maar wijst op de statistieken. Die laten volgens hem zien dat er weinig ongelukken gebeuren in de straat. "We zien wel dat de doorgaande weg van Wanssum naar Deurne vaak onder constructie is. Daardoor ontstaat er een toename van het vrachtverkeer op enkele wegen in Horst aan de Maas. Dat is een onwenselijke situatie."

Te weinig geld voor onderhoud
Veel meer dan een campagne over verkeersveiligheid toejuichen, kan Beurskens niet. De weg is eigendom van provincie Limburg. Wel lopen er op dit moment gesprekken om de weg over te nemen. Die lopen vooralsnog vast op geld. De provincie geeft te weinig budget mee voor onderhoud van de straat.

Mensen die schade hebben aan hun woning door het vrachtverkeer, verwijst Beurskens naar de provincie. 
advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM

Lees ook deze artikelen