advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

VieCuri Medisch Centrum Venlo

Ziekenhuis VieCuri woensdag weer open

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo opent woensdag weer de deuren voor patiënten nadat het ziekenhuis vrijdag volledig werd ontruimd vanwege de hoogwaterstand in de naastgelegen Maas.

Het ziekenhuis heeft na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord en Waterschap Limburg groen licht gekregen voor een 'heropening'.

Ongekende operatie
"De komende dagen wordt een complexe operatie verricht om alles in gereedheid te brengen voor een veilige herstart", laat een woordvoerster van VieCuri weten. Bijna 240 patiënten werden vrijdag naar andere ziekenhuizen overgeplaatst. Dat was een ongekende logistieke operatie, maar het ziekenhuis laat weten trots te zijn op iedereen die heeft bijgedragen aan de ontruiming.

Patiënten terug
De nog niet ontslagen patiënten, die door andere ziekenhuizen zijn opgevangen, worden vanaf woensdagmiddag weer terugverwacht bij VieCuri. "Zij worden daar uiteraard tijdig over geïnformeerd", aldus de woordvoerster.

Alle afspraken en operaties die gepland stonden op maandag waren al afgezegd en verzet. Dat gaat nu ook gebeuren met die van dinsdag, tenzij het telefonische afspraken betreft.

Laat je reactie achter