advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Wethouder Geurts: 'OBS Weisterbeek blijft op huidige locatie'

Als het aan wethouder Han Geurts en Dynamiek Scholengroep ligt, blijft OBS Weisterbeek op de huidige locatie aan de Schoolstraat in Horst. Dat heeft Geurts dinsdagavond gezegd tijdens de themabijeenkomst van de gemeenteraad over het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP).

In februari kondigde de Horster basisschool voor het tweede jaar op rij een leerlingenstop aan. "De huidige maatregel maakt duidelijk dat nieuwe huisvesting niet te lang op zich kan laten wachten", liet Weisterbeek-directeur Bart Mous toen weten. Wethouder Geurts heeft tijdens de themabijeenkomst toegelicht welke locaties er zijn onderzocht om de school te huisvesten. Het gaat daarbij om het Junior College bij het Dendron College, zwembad De Berkel en modecentrum Theelen. Volgens Dynamiek Scholengroep en de wethouder is de huidige locatie de beste oplossing, omdat de school daarmee een 'centrumschool' blijft.

Nieuw gebouw
Geurts laat weten dat het nog niet duidelijk is of er een compleet nieuw gebouw komt of dat de huidige school verbouwd wordt. Als de gemeenteraad instemt met de plannen, kunnen de bouwplannen voor OBS Weisterbeek naar verwachting in 2023 van start gaan. Ook voor de basisscholen in Sevenum en Kronenberg gaat er mogelijk wat veranderen. Basisscholen de Dobbelsteen, de Horizon en de Krullevaar zouden in Sevenum samengevoegd moeten worden op de locatie waar nu al de Horizon en de Krullevaar gevestigd zijn. Voor basisschool de Kroevert in Kronenberg geldt dat er aanpassingen aan het pand nodig zijn.

Laat je reactie achter