advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Wethouder Bouten: 'Speelplekken Horst aan de Maas binnen zes maanden rookvrij'

Alle schoolterreinen in Horst aan de maas zijn al rookvrij, maar op veel speel- en sportplekken mag nog steeds gerookt worden. Volgens wethouder Roy Bouten zijn die laatste dagen geteld.

De gemeente heeft volgens de wethouder het doel om het aantal rokers terug te dringen tot onder de tien procent. "We hebben afgesproken dat we binnen een half jaar alle gemeentelijke speeltuinen rookvrij maken", aldus Bouten. 

Rookvrij
Uit landelijk onderzoek, dat in opdracht van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds is uitgevoerd, blijkt dat veel Nederlanders zijn voor het rookvrij maken van speeltuinen; van 65 procent in 2015 naar 91 procent in 2020. Volgens Bouten is het belangrijk dat kinderen opgroeien in een gezonde leefomgeving en niet beginnen met roken: "Het begint met het niet zien dat er gerookt wordt, wat ook de gedachte achter de 'rookvrije generatie' is."

Rookvrije generatie
De wethouder sprak in november al de ambitie uit om van Horst aan de Maas de gemeente met het minste aantal rokers te maken. Bouten: "De ontwikkelingen omtrent de rookvrije generatie gaan de goede kant op. We hebben al een aantal rookvrije locaties opgezet, waaronder een schoollocatie." Tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag komt de rookvrije generatie ook aan bod.

Laat je reactie achter