advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Wethouder Beurskens over vernielde verkeersdrempels: 'Echt schandalig'

"Hoe haal je het in je hoofd om moedwillig iets te vernielen wat de verkeersveiligheid dient en andermans eigendom is", zegt wethouder Eric Beurskens. Hij reageert daarmee op de vernielde verkeersdrempels en varkensruggen in Sevenum.

Aan de Zeesweg was het afgelopen zondag raak. Donderdag is een video opgedoken, waarin te zien is hoe een bulldozer de stukken drempel naast de weg gooit. Beurskens: "Echt schandalig."

Verdachte
"De politie is op het spoor gekomen van een aantal filmpjes op social media. Op basis daarvan hebben we al snel kunnen vaststellen wat voor type voertuig er bij de actie betrokken is geweest", licht een politiewoordvoerder toe. Een oproep van de wijkagenten op Instagram heeft ertoe geleid dat een vertegenwoordiging van de verdachte zich bij de gemeente heeft gemeld. De verdachte heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Gesprek
Beurskens laat weten dat een vertegenwoordiging van de verdachte graag in gesprek wil met de gemeente. "Dat zouden wij ook graag willen, maar dan met name met degene die het daadwerkelijk gedaan heeft. Op basis van de uitkomsten van het gesprek gaan we de verdere stappen bepalen", aldus de wethouder. De schade bedraagt zo'n 10.000 euro. De gemeente wil dat bedrag volledig verhalen op de dader.

Laat je reactie achter