Werkgroep Oud America adopteert graf van Engelse militair

De werkgroep Oud America heeft een graf geadopteerd van een soldaat op de Militaire Erebegraafplaats van het Gemenebest in Venray. Het gaat om William Carden, die in oktober 1944 op 21-jarige leeftijd tussen Griendtsveen en America gesneuveld is tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"Hij is waarschijnlijk op een mijn gereden tussen Griendtsveen en America. Toen zijn ze hem gaan zoeken. Eerst kon men Carden niet vinden, maar hij bleek uiteindelijk begraven in een veldgraf langs het kanaal. Daarna is hij naar Venray gebracht", vertelt Hans Steenmetz van het Comité 4 mei Horst. 

'Prachtig eerbetoon'
De Erebegraafplaats in Venray telt 693 graven. De werkgroep Oud America kwam specifiek bij de Engelse militair William Carden uit door een artikel in de krant. "Waarin een graf stond van iemand die onderdeel heeft uitgemaakt van de groep militairen die America bevrijd heeft. Toen dacht ik: 'Hier moet ik iets mee.' Dit is een prachtig eerbetoon aan mensen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid", aldus lid van de werkgroep Hay Mulders.

400 geadopteerd
Van de 693 graven op de militaire begraafplaats in Venray zijn er op dit moment ruim 400 geadopteerd. Mensen die interesse hebben om een graf te adopteren kunnen zich bij de stichting melden via de website van Adoptiegraven Venray.

Laat je reactie achter