advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

VVD ziet weer kansen voor station Grubbenvorst

De provincie Limburg wil dat er de komende twintig jaar bijna een miljard euro wordt uitgetrokken voor het openbaar vervoer. Zo moet onder meer de Maaslijn, de spoorlijn Nijmegen-Venlo, worden geëlektrificeerd.

VVD Horst aan de Maas ziet hierin weer kansen voor de aanleg van station Grubbenvorst-Greenport Venlo.

Toekomstbeeld OV 2040
De partij heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de bevindingen in de regionale uitwerking van het Toekomstbeeld OV 2040, die de drie zuidelijke provincies hebben gemaakt op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo wil de VVD weten of het college ook kansen ziet en nu concrete acties gaat ondernemen voor de komst van het spoorwegstation.

Gereserveerd geld
De VVD stuurt aan op een gesprek met gedeputeerde Carla Brugman om de mogelijkheden verder te bespreken. Ook is de partij benieuwd of het college het oorspronkelijk gebudgetteerde bedrag voor de gemeentelijke bijdrage aan de aanleg van station Grubbenvorst-Greenport in de actuele begroting wil opnemen. Het gereserveerde geld, een kleine vijf ton, werd begin dit jaar ingezet voor het verkeersveilig maken van de weg bij station Horst-Sevenum.

Maaslijn
Wat de Maaslijn betreft wordt er ook gekeken naar een spoorverdubbeling en een intercity-verbinding tussen Maastricht en Nijmegen. De zuidelijke uitwerking van het Toekomstbeeld OV 2040 wordt op 8 oktober aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven overhandigd tijdens een landelijk spoor- en ov-overleg.

De plannen voor station Grubbenvorst-Greenport werden in 2018 stopgezet omdat het niet paste binnen het budget voor de opwaardering van de Maaslijn.

Laat je reactie achter