advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Vrijwilligers Omroep Horst aan de Maas sturen brandbrief aan gemeente

De vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas hebben een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Zij pleiten ervoor om de omroep in leven te houden.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Omroep Horst aan de Maas per 1 maart ophoudt te bestaan. Medewerkers en vrijwilligers moesten dit nieuws via andere media vernemen.

Fusie
De Raad van Toezicht maakte in november 2020 het voornemen bekend om van Omroep Horst aan de Maas vanaf 1 januari 2021 weer een vrijwilligersorganisatie te maken. Het businessplan van de omroep zou in de praktijk te optimistisch blijken te zijn. In opdracht van de gemeente heeft een verkenner de afgelopen twee maanden gekeken of de huidige lokale omroep een toekomst heeft. Volgens de verkenner is dat niet het geval. Deze persoon adviseert een fusie met Omroep Venray en het online platform Nieuws uit Horst aan de Maas.

'Rouwproces'
"Als je dan via een extern kanaal hoort dat alles op zo’n korte termijn gaat stoppen, voelt dat aan als een rouwproces. Verdriet, verbazing en teleurstelling. Alle emoties komen samen", is te lezen in de brandbrief. De vrijwilligers verzoeken de gemeente om in ieder geval de radiozender in de lucht te houden. "Sommigen zijn al meer dan 25 jaar actief voor de omroep. We zouden het fantastisch vinden om onze activiteiten voor Omroep Horst aan de Maas voort te zetten."

Vrijdagmiddag is er een gesprek tussen de omroep en de gemeente Horst aan de Maas.

Laat je reactie achter